Mainos

Poikkeuksellinen musikaalin koe-esiintyminen: haussa koira

Tampereella järjestettiin tänään poikkeuksellinen koe-esiintyminen tulevaa musikaalia varten.

Tampere-talon ja Tampereen Komediateatterin yhteiseen Annie-musikaaliin on haettu koiranäyttelijää, ja ehdokkaat uuteen rooliin käytiin läpi tänään. Tavoitteena oli löytää Annie-musikaalin Sandy-koiraa vastaava persoonallisuus.

Musikaalin ohjaaja Panu Raipian mukaan kriteerit olivat selkeät.

– Sandyä esittävän koiran pitää olla leppoisa ja määritelmä laiskakin olisi aika hyvä, eli koiralla ei tarvitsisi olla kiire pois lavalta.

Ennen kaikkea koiran pitää tulla hyvin toimeen meidän Annie-näyttelijän Ronja Alatalon kanssa, hän kuvailee.

Kymmenistä ehdokkaista osa karsittiin värin ja koon perusteella: kulkukoiraa esittävä karvaturri ei saa olla puunattu, liian pieni, valtavan iso, vitivalkoinen tai täysin musta.

Tiukan finaalin jälkeen voittajaksi päätyi 6-vuotias Belgianpaimenkoira, Prada.

– Prada on iloinen ja tosi rauhallinen uusissakin tilanteissa. Se ei myöskään hätkähdä mitään ja oppii nopeasti uusia juttuja, joten ehkä se ratkaisi tämän kisan, tuumii Pradan omistaja Henna Savukoski.

Prada eli tuleva Sandy pääsee käymään estradilla kolme kertaa pääesiintyjän, orvon newyorkilaistytön, Annien rinnalla. Annieta esittävä Ronja Alatalo testasi koirien luonnetta muun muassa kutsumalla niitä luokseen ja kokeilemalla eri temppuja niiden kanssa.

Ronja Alatalo uskoo, että koiran kanssa näytteleminen sujuu mukavasti.

– Tuskin se on kovin vaikeaa, meillä on kotona koiria ja olen ollut yhdessä koira-aiheisessa elokuvassa jo mukana pienessä roolissa.

Koirien kanssa työskentely on siis jo tuttua, hän sanoo.

Ohjaajalle koiranäyttelijän ohjaaminen onkin vieraampaa.

– Minulla on kokemusta ainoastaan delfiinien ohjaamisesta Särkänniemen Delfinaarion satunäytelmään, tässä toivottavasti ei tule samoja ongelmia. Satunäytelmässä viikkoa ennen ensi-iltaa yksi näyttelijöistämme tuli kiimaan, joten jouduimme hieman muuttamaan koreografioita, Raipia virnistää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.