Mainos

Poikkeuksellinen lähetysmyrsky kyykäytti Suomen nettiliikenteen

Suomen Internet-palveluntarjoajien yhdysliikennepisteessä esiintyi tänään hieman ennen puoltapäivää vikatilanne, jonka seurauksena nettiliikenne takkusi laajasti.

Verkon hyytyminen tapahtui, kun yhden nettioperaattorin verkkovika aiheutti ongelmia myös muiden operaattoreiden liikenteeseen. Suomen nettiverkkojen yhdyspisteet sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

- Espoon pisteessä oli lähetysmyrsky tai vastaava. Se aiheutti osan liikenteen katkeamisesta, mutta varajärjestelyt toimivat, joten se ei vaikuttanut kaikkeen liikenteeseen, Jorma Mellin Suomen Internet-liikenteen solmukohdan ylläpidosta vastaavasta Ficix ry:stä totesi MTV3:lle.

Mellin kuvailee lähetysmyrskyä tilanteeksi, jossa jokin verkko rohmuaa kaikki datapaketit itselleen - tai vastaavasti lähettää suunnattoman määrän paketteja muihin verkkoihin.

- Häiriö tuli yhden jäsenen verkosta. Tällä hetkellä ei ole varmuudella tiedossa, mistä se tuli, Mellin viittasi nettioperaattoreihin.

Statistiikan mukaan pahin häiriötilanne kesti alle puoli tuntia. Tuona aikana nettisivujen selaaminen saattoi tuntua normaalia tahmaisemmalta.

- Se saattoi vaikuttaa niin, että nettisivujen hakeminen kesti pitempään, kun liikenne ohjautui toiseen reitittimeen, Mellin kuvaili.

Pahimmillaan sivunhakupyynnöt kokivat aikakatkaisun, kun pakettien reitittyminen perille kesti liian pitkään. Käytännössä vastaavia lähetysmyrskyjä esiintyy erittäin harvoin.

- Ovat ne harvinaista. Heinäkuussa oli samantapainen tilanne, mutta se oli vaikutuksiltaan pienempi. Sitä ennen en muista vastaavaa sitten 2000-luvun alun, Mellin muisteli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.