Mainos

Poika otti selfien isänsä aseen kanssa ja kuoli – CNN listasi: Lähes 50 selfie-kuolemaa 3 vuodessa

CNN:n mukaan kolmen viime vuoden aikana on raportoitu peräti 49 selfieihin liittyvää kuolemantapausta. Näistä 19 tapahtui Intiassa. Tuorein tapaus on Punjabista.

Teinipojan kerrotaan kuolleen, kun hän poseerasi selfiessä isänsä aseen kanssa. Paikallinen poliisi vahvistaa CNN:lle pojan kuoleman.

Poliisin mukaan poika painoi vahingossa pistoolin liipaisinta ja ampui itseään päähän. Aseen varmistin ei ollut päällä. Poika yritettiin pelastaa leikkauksella, mutta hän siitä huolimatta. 

Uutisissa kerrotaan aika ajoin tapauksista, joissa ihminen on kuollut ottaessaan kuvaa itsestään eli selfietä. Amerikkalainen taloussivusto Priceonomics on koonnut aikaisemmin tapauksia yhteen maailmanlaajuisesti ja analysoinut niitä. 

Priceonomicsin toimittajat kahlasivat läpi uutisarkistoja  ja kokosivat yhteen tiedot onnettomuuksista, jotka olivat sattuneet selfie-kuvaa otettaessa ja johtaneet kuolemaan.

Sivuston mukaan keskimääräinen "selfien uhri" on  21-vuotias mies.

Yksi syy ylitse muiden

Tavallisin syy on ollut putoaminen joko rakennuksesta tai jyrkänteeltä.

Toiseksi yleisin syy on ollut hukkuminen, ja kolmantena juna. Juniin liittyviä tapauksia on kahdenlaisia: itsestään kuvaa ottanut henkilö on jäänyt junan alle tai on saanut sähköiskun.

Muita syitä ovat olleet aseet, kranaatit, lento-onnettomuudet ja auto-onnettomuudet. Lisäksi yhdessä tapauksessa syyksi mainitaan eläin.

Virkavalta havahtui

Sekä Intiassa että Venäjällä viranomaiset ovat havahtuneet selfie-kuolemiin. Molemmissa maissa viranomaiset varoittavat ottamasta selfieitä vaarallisissa paikoissa. Intia on kieltänyt selfien ottamisen 16 alueella eri puolilla maata.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.