"Poika kertoi katuvansa tekoa" – poliisi kertoo MTV:lle epäillyn kuulusteluista, poika ei ole saanut tavata läheisiään

Poliisi kertoo Vantaan kouluampumisesta epäillyn pojan kuulustelusta 0:45
"Poika kertoi kuulustelussa katuvansa tekoa" – Näin poliisi kertoi kertoi Vantaan kouluampumisesta epäiltyä 12-vuotiaan pojan kuulustelusta.

Vantaan kouluampumisesta epäiltyä 12-vuotiasta poikaa on kuulusteltu toistaiseksi kerran. Poliisi kuuli poikaa eilen ampumisen jälkeen. Kuulusteluja jatketaan myöhemmin.

Kuulustelussa poika avasi teon mahdollista motiivia. Epäilty on kuulusteluissa kertonut joutuneensa kiusaamisen kohteeksi ja tämä tieto on myös vahvistunut poliisin esitutkinnassa. Poika oli siirtynyt Viertolan kouluun tämän vuoden alusta.

Epäilty oli  MTV Uutisten tietojen mukaan huutanut kiusaamisesta myös ampuessaan koululuokassaan.

Poliisin mukaan teko oli suunnitelmallinen, mutta poliisi ei halunnut kertoa tarkemmin, kuinka kauan tekijä oli suunnitellut kouluampumista. Teon suunnitteleminen oli alkanut tiettävästi jo ennen pääsiäistä.

Teossa käytetty ase oli revolveri-tyyppinen käsiase. Rikosylikomisario Kimmo Hyvärinen kommentoi Rikospaikan haastattelussa, että tekijä on todennäköisesti opetellut aseen käyttöä, sillä lapsi ei osaa muuten käyttää asetta tuolla tavoin.

Maanantaina uutisoitiin ampujan päässä olleen kasvomaski ja kuulosuojaimet.

– Tänään poliisi tarkensi haastattelussa, että pojan kasvoilla oli jonkinlainen huivi, kertoo MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén.

On pahoillaan teosta

Poika oli joutunut ainakin aiemmin koulukiusaamisen uhriksi. Nykyisessä koulussaan poika oli ollut vain muutaman kuukauden. 

– Poika kertoi kuulustelussa katuvansa tekoa ja hän sanoi olevansa pahoillaan. Kun on lapsesta kyse, on vaikea sanoa minkä verran hän vielä ymmärtää tekoaan ja sen seurauksia, rikosylikomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo Rikospaikan haastattelussa.

12-vuotias poika ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa eikä hän joudu koskaan syytteeseen teostaan. Tällä hetkellä häntä epäillään murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä.

Poliisi kuulusteli eilen poikaa, mutta sen jälkeen lastensuojelu otti hänet huostaansa.

Poika ei ole saanut vielä tavata ketään läheisiään, kuten vanhempiaan tai muita omaisiaan. Tapaamiset läheisten kanssa ovat mahdollisia vasta sitten, kun lähipiiriä on puhutettu.

Voit katso ylhäällä olevalta videolta osan rikosylikomisario Kimmo Hyvärisen haastattelusta. Koko haastattelu nähtävissä keskiviikkoillan Rikospaikka-ohjelmassa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla kello 22.35. Hyvärinen kertoo Rikospaikassa epäillyn pojan toiminnasta ennen kiinniottoa ja siitä, oliko tekijä valikoinut uhrejaan jollakin tavalla.

MTV:llä tietoa Vantaan kouluampumisesta epäillyn mahdollisesta motiivista 8:42
MTV:llä tietoa Vantaan kouluampumisesta epäillyn mahdollisesta motiivista.

 

Lue myös:

    Uusimmat