Mainos

Poika juoksenteli myöhään illalla tienvartta vähissä vaatteissa – "Yksikään auto ei edes hidastanut hänen kohdallaan"

Kaksivuotias lapsi takapenkillä, pimeä ilta ja väsymys painoi. Juutilaisen perhe ajeli kotiinpäin toissailtana yhdentoista aikaan, kun näki tien vieressä kouluikäisen pojan juoksentelevan ilman ulkovaatteita.

Kotimatka sai jäädä, sillä perheen äiti Saara Juutilainen vaati miestään kääntymään ympäri.

– Katsoin, että ei ole totta, sehän on lapsi! Eihän kukaan lapsi ole ulkona tähän aikaan, 25-vuotias Juutilainen kertoo.

He kääntyivät ympäri ja ajoivat pojan luokse. Poika oli aluksi hyvin hämmentynyt, eikä vastaillut kysymyksiin. Saara Juutilainen yritti kysellä, että eikö poika ymmärrä, kuinka huolissaan tämän vanhemmat ovat. 

– Eikun mä olen lastenkodissa. Olen ollut koko päivän poissa, poika kertoi ja katsoi Juutilaista suoraan silmiin. 

Poika suostui pienen juttelun jälkeen nousemaan Juutilaisten autoon. 

– Tuntui niin pahalta. Ohi ajoi paljon autoja, ja yksikään ei pysähtynyt. Sain pojan kertomaan, mistä oli karannut, ja palautimme hänet lastenkotiin.

Kiittelyviestejä satelee kassallakin

Lastenkodissa oltiin hyvin tyytyväisiä, että poika saatiin kunnossa takaisin.

– Lopuksi kyllä muistutin poikaa, ettei koskaan saisi nousta tuntemattoman autoon! Mutta onneksi tämän kerran hän nousi, Juutilainen sanoo.

Juutilaista ihmetytti, ettei kukaan muu edes hiljentänyt auton vauhtia pojan kohdalla. Tapahtuma sai hänet mietteliääksi. 

– Yöllä en nukkunut lainkaan, kun asia pyöri mielessäni. 

Juutilaista kiiteltiin lastenkodilta Facebookissa. Myös tuntemattomat ovat kiitelleet kaupan kassalla työskentelevän Juutilaisen tekoa.

– Kaupassa asiakkaat kyselevät, että onko se totta vai joku tarina. En olisi voinut uskoa, että tarina leviää näin paljon.

Kyseisestä lastenkodista vahvistetaan tapahtunut MTV Uutisille. 

Juttua muokattu 2.10. klo 16:06: Poistettu sitaatista lapsen tilannetta pohtiva kohta. Juttua muokattu 3.10. klo 9.38: Juutilaista ei kiittänyt Facebookissa pojan oma sosiaalityöntekijä, vaan lastenkodin työntekijä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.