Mainos

Pohjoismaiden valtionpäämiehet saapuvat Helsinkiin juhlimaan Suomen satavuotiasta itsenäisyyttä

Pohjoismaiden valtionpäämiehet kokoontuvat torstaina 1. kesäkuuta Helsinkiin juhlimaan Suomen satavuotiasta itsenäisyyttä. Päivän isäntinä toimivat presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Ruotsia juhlissa edustavat kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, Norjaa kuningas Harald ja kuningatar Sonja, Tanskaa kuningatar Margareeta ja Islantia presidentti Gudni Thorlacius Johannesson ja hänen puolisonsa Eliza Jean Reid.

Suomen presidenttipari ottaa vieraansa vastaan Presidentinlinnan etupihalla alkavissa seremonioissa. Seremonioiden jälkeen presidenttiparit ja kuninkaalliset tervehtivät yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta. Yleisö voi seurata vieraiden saapumista Kauppatorilla ja Pohjoisesplanadilla.

Presidentinlinnan ohjelman jälkeen päivä jatkuu Helsingin tulevan pormestarin Jan Vapaavuoren isännöimällä lounaalla kaupungintalolla. Suomen presidenttipari ja vieraat siirtyvät Presidentinlinnasta kaupungintalolle sään salliessa kävellen ja tervehtivät yleisöä matkalla.

Iltapäivällä Suomen presidenttipari ja heidän vieraansa osallistuvat ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen uudelleenvihkimiseen Hanasaaressa. Lisäksi juhlavieraat tutustuvat Sibelius-monumenttiin Sibeliuksen puistossa. Päivän päättää juhlapäivällinen Presidentinlinnassa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.