Mainos

Pohjois-Korean pyhimmät nurmet trimmataan pinseteillä

Äkkiseltään tehtävä tuntuu mahdottomalta: jalkapallokentän kokoisten nurmikoiden pitäminen huippukunnossa pelkillä askartelusaksilla ja pinseteillä.

Kun tässä tapauksessa kyseessä ovat vielä Pohjois-Korean pyhintä paikkaa, Kumsusanin palatsia, ympäröivät ruohomatot, voi arvata, että nurmikon trimmaamiseen kohdistuu hieman ulkoisia paineita. Lepääväthän palatsissa valtion perustajan Kim Il-sungin ja hänen seuraajansa Kim Jong-ilin balsamoidut ruumiit.

Vaikeuskerrointa kasvattaa vielä sekin, että maassa sataa tavan takaa kaatamalla ja talvella on liki parikymmentä astetta pakkasta.

Ruohomattoa pinseteillä trimmaava univormupukuinen nainen kertoo nyppivänsä pinseteillä pois kaikki rusehtavat ruohonkorret ja panevansa sen jälkeen jäljelle jääneet ruohot tiukkaan ojennukseen samaisilla pinseteillä.

- Taannoinen kaatosade lanasi osan nurmikosta. Kun vettä sataa paljon, harjaamme sen pois nurmikolta. Nurmikon kuivuttua ruoho on luonnollisesti suoristettava, avautuu nimettömänä pysyttelevä nurmikkopedikyristi.

"Kyse on asenteesta"

Toista nurmikenttää pelkällä kymmensenttisellä haralla hoitava nainen on nurmikonhoidon ammattilainen. Hän on hoitanut palatsin nurmikoita jo kuusi vuotta.

- Tylsää? No ei todellakaan. On suuri kunnia, kun saa olla töissä näin erityisessä paikassa. Olen ylpeä siitä mitä teen pitääkseni tämän kauniina, nainen toteaa pinsetöinnin lomassa.

Kolmas nainen - joka ainoana suostuu kertomaan nimensä - on kaivanut esiin pikkiriikkisen kuokan ja aikoo poistaa sillä kappaleen rusehtavaa nurmea.

- Ei kyllä väsytä tai kyllästytä koskaan. Kyse on oikeasta asenteesta. Kun tekee sellaista työtä, josta nauttii, ei tunne tuollaisia tunteita, kiteyttää Kim Ho-jung.

Lumituiskun yllättäessä naiset joutuvat lakaisemaan valkoisen peitteen kiireesti pois vihreältä nurmelta. Silti tämäkään ei sammuta Kimin ikuista optimismia.

- Onhan se kovaa työtä, mutta se pitää meidät lämpiminä, hän muistuttaa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.