Mainos

Pohjois-Korealta harvinainen tiedonanto – "On tehtävä läpimurto"

Pohjois-Korea on julkaissut harvinaisen, kaikille korealaisille suunnatun tiedonannon, jossa se kehottaa Pohjois- ja Etelä-Koreaa tekemään läpimurron valtioiden yhdistämisessä ilman ulkopuolista apua.

Valtiollisten tiedotusvälineiden kautta levitetyssä viestissä kehotetaan kaikkia korealaisia edistämään yhteydenpitoa, matkustamista ja yhteistyötä ja lisäksi Pohjois-Korean sanotaan murskaavan kaikki haasteet Korean niemimaan yhdistämisen tieltä.

Lisäksi tiedonannossa peräänkuulutettiin sotilaallisten jännitteiden purkamista ja rauhan ilmapiirin rakentamista Korean niemimaalle.

Tiedonannossa viitattiin myös ulkopuolisten voimien kanssa tehtyihin sotaharjoituksiin ja todettiin niiden osoittatuneen haitallisiksi Pohjois ja Etelä-Korean suhteiden jälleenrakentamiselle.

Tiedonanto annettiin hallituksen ja puolueiden yhteisen kokouksen jälkeen. Pohjois-Korea ei kertonut, miksi tällainen kokous on pidetty, mutta lausunnossa todettiin, että sen oli tarkoitus tukea Kim Jong-unin uuden vuoden puheen viestiä.

Tiedonannon mukaan tämä vuosi on Koreoille monella tavalla merkityksellinen, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta Pohjois-Korean perustamisesta ja Etelä-Korea järjestää talviolympialaiset.

Videolla Pohjois-Korea uhittelee ohjuksellaan: 

4:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.