Mainos

Pohjois-Korea taipui huipputapaamiseen – tutkija: Trump voi saada paljon kunniaa

0:44

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak pitää Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin mahdollista tapaamista historiallisena. Tapaamiselta on kuitenkin vaikea odottaa konkreettisia tuloksia.

– Tässä pitää erotella konkretia sekä show- ja pr-osio. Kyse on historiallisesta tapaamisesta, ja siitä tehdään vielä isompi. Saavatko he jotain sovittua, se on sitten eri asia. Voi olla, että he saisivat periaatetasolla jotain sovittua, mutta varmasti pitkään neuvotellaan yksityiskohtia. Joka tapauksessa, jos he nyt tapaavat niin onhan se iso, suuri, historiallinen tapahtuma itsessään, Salonius-Pasternak arvioi.

Etelä-Korea: Kim tarjoaa lopettavansa ohjuskokeet

Tapaamisesta ovat kertoneet julkisuuteen Etelä-Korea ja Valkoinen talo. Kim tarjoutuu Etelä-Korean mukaan lopettamaan maansa ydinasekokeet.

Tapaamisen tarkoituksena on saada aikaan sopu Korean niemimaan riisumisesta ydinaseista. Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea olisi hyväksynyt myös Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteiset sotaharjoitukset.

Salonius-Pasternakin mukaan tässä vaiheessa on vielä vaikea arvioida, onko änkyränä tunnettu Pohjois-Korea taipumassa kansainvälisen painostuksen alla.

– Olisi helppo sanoa, että Donald Trump olisi presidenttinä ollut edeltäjiään aggressiivisempi, ja tämä selittäisi Pohjois-Korean taipumisen. Toisaalta voi olla, että jos vuosia jatkunut vaikea tilanne Pohjois-Koreassa olisi johtanut tähän pisteeseen. On myös mahdollista, että Pohjois-Korean ylimmässä johdossa ollaan jo vuosia etsitty tietä tähän suuntaan. Nyt nähtiin siihen mahdollisuus.

– Julkisuudessa varmaan nähdään, että presidentti Trumpille annetaan paljon kunniaa tästä, jos tämä johtaa hyvään ratkaisuun.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.