Mainos

Pohjois-Korea syyttää Etelä-Koreaa provokaatiosta

Pohjois-Korea syyttää naapurimaataan Etelä-Koreaa maiden välien tahallisesta kiristämisestä juuri kaavaillun ministeritapaamisen alla.

Pohjois-Korean mukaan Etelä-Korea syyllistyi "törkeään sotiasprovokaatioon" siirtämällä perjantaina joukkoja ja ajoneuvoja lähemmäs demilitarisoidulla vyöhykkeellä sijaitsevaa niemimaan jakolinjaa.

-Tätä ei voi pitää muuna kuin Etelä-Korean armeijan sotilaspolitiikkaa suosivien voimien yrityksenä uida vastavirtaan, samalla kun tilanne on muuten kehittymässä suotuisammaksi, kertoi Pohjois-Korean KCNA-uutistoimisto.

Perheiden yhdistäminen tapaamisen asialistalla

Viisimiehisen pohjoiskorealaisdelegaation on määrä matkustaa Souliin huomenna keskustelemaan maiden välisten suhteiden parantamisesta.

Etelä-Korean delegaation edustajan mukaan kolmipäiväinen tapaaminen keskittyy aikataulujen laatimiseen jo aiemmin tehdyille sopimuksille. Yksi näistä on vuosien 1950-1963 Korean sodassa eroon joutuneiden perheenjäsenten yhdistäminen. Keskusteluissa otetaan esille myös Koreoiden välisen rautatieyhteyden palauttaminen.

Kyseessä on ensimmäinen tapaaminen sen jälkeen, kun Etelä-Korean ja Pohjois-Korean laivaston alukset tulittivat toisiaan maiden läntisellä merirajalla Keltaisellamerellä kesäkuun lopussa. Yhteenotossa sai surmansa viisi eteläkorealaista ja arviolta 30 pohjoiskorealaista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.