Pohjois-Irlanti höllentää tiukkaa aborttilainsäädäntöään – myös samaa sukupuolta olevien avioliitto lailliseksi

Näin aborttilainsäädäntöä on kiristetty Yhdysvalloissa 1:55
Pohjois-Irlannissa aborttilakia lievennettiin, viime kesänä taas Yhdysvalloissa eri osavaltioissa aborttilainsäädäntöä tiukennettiin.

Maan lait ovat jatkossa linjassa muun Ison-Britannian kanssa.

Pohjois-Irlanti höllentää tuntuvasti aborttilainsäädäntöään vastaamaan muualla Britanniassa voimassa olevia aborttilakeja. Asia varmistui maanantaina keskiyöllä, kun takaraja höllennysten estämiseksi umpeutui.

Aborttilain lieventämisestä päättivät Britannian kansanedustajat heinäkuussa. Pohjois-Irlannin paikallispäättäjille annettiin kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa höllennysten voimaantuloon.

Samalla laillistettiin samaa sukupuolta olevien avioliitto. Pohjois-Irlannin aborttilaki ja samaa sukupuolta olevien avioliittoa koskeva laki vastaavat nyt suurelta osin Englannin, Walesin ja Skotlannin lakeja.

Konservatiivisen Pohjois-Irlannin aborttilainsäädäntö on ollut yksi Euroopan tiukimmista. Aiemmin raskauden on voinut keskeyttää vain, jos äidin henki on vaarassa tai jos raskaus voisi aiheuttaa äidille vakavia ja pysyviä terveyshaittoja.

Pohjois-Irlannilla on aikaa valmistella uuden aborttilain vaatimia muutoksia ensi kevääseen asti ja samaa sukupuolta olevien avioliittoja tammikuun puoliväliin asti.

Lue myös:

    Uusimmat