Pohjois-Haagan puukotuksesta epäilty uhkasi tappaa ja tuhota vaimonsa ulkonäön – Irakista 2015 saapunut pari sai Suomesta turvapaikan

Pohjois-Haagan puukotuksesta epäilty Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi saapui puolisonsa kanssa Irakista turvapaikanhakijana Suomeen vuonna 2015, selviää Helsingin käräjäoikeuden lähestymiskieltopäätöksestä.

Parilla oli tuolloin kaksi alaikäistä lasta.

Pari muutti erilleen viime vuoden helmikuussa, puolison hakeuduttua turvakotiin pahoinpitelyiden vuoksi. Tämän jälkeen nainen sai miestä kohtaan lähestymiskiellon.

Uhkasi tappaa ja tuhota ulkonäön

Naisen mukaan mies kuitenkin jatkoi häirintää ja uhkailua lähestymiskiellon jälkeen. Poliisi myös tutkii hänen mukaansa väitettyjä lähestymiskiellon rikkomisia.

– Al-Hmedawi on uhannut muun muassa tuhota [ex-puolisonsa] ulkonäön ja tappaa hänen, lähestymiskieltopyynnössä kirjoitetaan.

Hän oli esimerkiksi uhannut tumpata savukkeen tämän kasvoihin.

Nainen oli lopettanut huivin käytön. Nainen kertoi, että mies oli ottanut yhteyttä naisen heimoon Irakiin väittäen, että nainen ei enää pidä huivia ja käyttäytyi huonosti. Tämän takia nainen kertomansa mukaan erotettiin heimostaan kunnian säilyttämiseksi, eikä siksi nauti heimonsa suojelua.

Sekä miehelle että naiselle myönnettiin turvapaikka Suomesta.

Helsingin käräjäoikeus määräsi tänään Al-Hmedawin vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhan ja tapon yrityksistä viime sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat