Pohjalaisen tunnistaa suoruudesta

Kysyimme torstaina, mitä on pohjalaisuus. Tyypillisimmäksi pohjalaispiirteeksi yleisö äänesti suoruuden.

− Puhutahan asiat halaki, totesi nimimerkki Vaaka.

− Tehdään se mitä luvataan. Asiat sanotaan suoraan ilman turhia kiertelyjä, kirjoitti nimimerkki härmäläinen.

− Pohjalaisen mieheni kautta olen tutustunut syvästi pohjalaisuuteen, ja joskus suoruus ärsyttää. Joissakin asioissa saisi olla, vaikka vaan kohteliaisuuden takia, hiukan pehmeämpi, mutta ei kuitenkaan epärehellinen, kirjoitti nimimerkki vuosimalli 1931.

Myös yrittäjyys koettiin pohjalaisille ominaiseksi.

− Kaikki tuntemani pohjalaiset ovat hiljaisen itsepäisiä ja peräänantamattomia. Se lienee hyvä pohja yrittäjyydelle. Samoin kuin suoruus, jota heissä myös on, jos sillä tarkoitetaan teeskentelemättömyyttä. Antti Tuurin lisäksi pohjalaisuutta on hienosti kuvannut Orvokki Autio, suosittelen! kertoi nimimekki mummi.

− Amerikka kutsui vuosikymmeniä maakunnan rohkeinta väkeä ja valtiovalta ei Kekkosen tasavallan aikana pohjanmaalle teollistamisboomin tukirahoja hassannut. Maakunnassa väen on ollut pakko työllistää itse itsensä ja luoda työtä myös granneille. Onneksi pohjalaisten ihmisten "komia" luonne on ollut työntämässä kehityshankkeita eteenpäin menestystarinoiksi. Ei ole jääty ruikuttamaan ja almuja anelemaan vaan toimittu itse, kirjoitti nimimerkki pema.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja