PMMP tiukkana: Ei comeback-suunnitelmia

Ensi kuun jäähyväiskiertueeseensa valmistautuva PMMP-yhtye aikoo laittaa pillit pussiin ihan oikeasti.

Bändin lopettamispäätöksen lopullisuutta on spekuloitu muun muassa sosiaalisessa mediassa, joten yhtyeen laulaja-laulunkirjoittaja Paula Vesala panee mieluusti pisteen tälle keskustelulle.

– Lopetuspäätöksessä on näyttänyt olevan kuvitteellinen takaportti monelle. Ehkä joskus onkin mahdollista jatkaa, mutta nyt ei ole jatkamisaikeita eikä comeback-suunnitelmia. Päinvastoin, on tärkeää haudata jotain kokonaan, Vesala vakuuttaa.

Vesala ei vielä halua paljasta tarkkoja suunnitelmiaan ensi vuodelle. Tarkoituksena on kuitenkin saada ainakin valmiiksi kandidaatintyö, eli näytelmä, joka kuuluu dramaturgian opintoihin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

– Tietysti myös sävellän ja kirjoitan, ja on kiva olla kotona, hän lisää.

Yli kymmenen vuotta keikkailleen PMMP:n kokoonpano on pysynyt koko ajan samana kiertueteknikoita myöten, ja bändin muusikot ovat keskenään hyviä ystäviä. Vuosien varrelle on tosin mahtunut myös kriisejä, ja useampikin jäsen on harkinnut yhtyeen jättämistä, kertoo Vesala.

– On ollut tapana sanoa, että on koko ajan niin kivaa, mutta ei tietenkään ole koko ajan ollut.

Nyt Vesala sanookin, ettei ainakaan vielä jää ikävöimään PMMP:stä mitään. Kesällä bändin kesken on jo halailtu ja itketty, nyt vain iloitaan.

– Mitä järkeä muuten olisi lopettaa? Olen tosi onnellinen siitä, että on rohkeutta muuttaa elämää.

(STT–HANNA NISSINEN–MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat