Mainos

Pitkä piina päättyi viimein – Sveitsissä luolaan jumiin jääneet näkivät vihdoin päivänvalon

Viime viikonloppuna Sveitsissä Höllochin luolastoon jumiin jääneet retkeilijät ovat viimein päässeet ulos, kertoo muun muassa sveitsiläinen uutissivusto Swissinfo.

Seitsemän retkeilijää ja heidän oppaansa jäivät viime sunnuntaina jumiin luolastoon, kun tulvavesi nousi luolan suuaukolle. Schwyzin kantonissa Keski-Sveitsissä sijaitseva luola on suosittu luontomatkailukohde. Miesten retken piti kestää vain yhden yön, mutta aika venyi moninkertaiseksi, koska tulvavesi tukki luolan suuaukon.

Pelastusryhmä pääsi ryhmän luokseen alkuviikolla, mutta myös he joutuivat odottamaan poistumista, joka tapahtui torstain ja perjantain välisenä yönä. Pelastusryhmän mukana miehille saatiin myös lisäruokaa ja tarvikkeita, joilla he pysyivät lämpiminä luolassa, jossa oli noin kuusi astetta lämmintä.

Retken järjestäneen yhtiön johtaja Peter Draganits kertoi saksalaiselle uutistoimisto DPA:lle, että yhdellä miehistä oli syntymäpäivä heidän olleessan luolassa. Sitä juhlistettiin syömällä suklaavanukasta jälkiruoaksi. 

Miehet ja pelastajat kuluttivat aikansa pääosin juttelemalla, juomalla teetä ja he muun muassa rakensivat savesta linnan pienoismallin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.