Mainos

Pitkä ennuste: Etelän hanki muuttumassa loskamöhnäksi – luminen pakkastalvi kuitenkin oven takana

Uusi kuukausiennuste suosii etelä- tai lounaistuulia kahdella seuraavalla viikolla. Ensi viikolla sää lämpenee selvästi ja lumet lähtevät ainakin lännestä, missä maa on melkein paljas.

– Etelärannikon yli 20 cm hankikin muuttuu ensi viikolla loskamöhnöksi ja todennäköisesti häviää loppukuun aikana, MTV:n meteorologi Pekka Pouta sanoo.

Vaikka sää lämpenee myös idässä ja pohjoisessa, siellä sateet tulevat ainakin osaksi lumena ja lumipeite voi jopa paksuuntua. Loppu marraskuu on siis paluuta normaaliin: Rannikoilla sulinta ja mitä idemmäksi ja pohjoisemmaksi mennään sitä talvisempaa.

– Kuun vaihteessa alkaa olla toiveita muutoksesta takaisin talvisempaan säähän. Joulukuun alun säätyyppi suosii taas itä- ja pohjoisvirtauksia. Se tarkoittaa meille kuivempaa ja kylmempää, talvisempaa säätä.

– Tämä on sopusoinnussa myös viimeisimmän vuodenaikaennusteen kanssa. Siinä Islannin ja Norjan seudulla on tavanomaista useammin korkeapaine. Tämä pitäisi meidän talven kuivahkona pakkastalvena ja säätyyppi voisi useasti olla viime viikkojen kaltainen. Ihan kunnon ”vanhanaikainen” talvi siis pakkasineen ja lumipeitteineen, Pouta jatkaa.

Pitkät ennusteet ovat vielä aika kokeiluasteella ja varsinkin vuodenaika ennusteella on tapana kuvailla vallitsevaa säätyyppiä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja