Mainos

Pitävätkö hallituksen työllisyystavoitteet vaiko eivät? Työministeri Harakka joutui selittämään avustajansa sekavia puheita

15:20

Työministeri Timo Harakka (sd.) joutui selittelemään erityisavustajansa Ville Kopran viikonlopun puheita maanantaiaamun Huomenta Suomessa. Kopran tviiteistä saattoi saada käsityksen, jonka mukaan hallitus on luopumassa 75 prosentin työllisyystavoitteesta heti hallituksen alkutaipaleella.

Kohu alkoi lauantai-iltana, kun työministeri Harakan erityisavustaja Ville Kopra tviittasi hallituksen työllisyystavoitteen olevan 60 000 työllistä hallituskauden aikana.

Monet hallituksen toimista kuitenkin uhkaavat vähentää työllisten määrää. Esimerkiksi aktiivimallin purkaminen voi vähentää työllisyyttä, jonka vuoksi hallituksen pitäisi saada yli 60 000 ihmistä töihin päästäkseen 75 prosentin työllisyystavoitteeseen.

Myöhemmin lauantai-iltana Kopra vielä tviittasii, ettei hallitusohjelman 75 prosenttia ole hallituksen ensisijainen tavoite.

Ministeri joutui korjaamaan

Työministeri Timo Harakka joutui korjaamaan Kopran sanomisia aamun Huomenta Suomessa.

– Se on moneen kertaan sanottu, että hallitus tavoittelee 75:tä prosenttia. Työministerin vastuulla on sitten näitä henkilöitä, joita voidaan työllistää, Harakka sanoi.

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestön Akavan päekonomisti Pasi Sorjonen sanoi, että keskustelu aiheesta on kuulostanut omituiselta. Sorjosen mukaan on hyvä, että hallitus pitää kiinni 75 prosentin työllisyystavoitteesta.

– Toki sen yli pitää mennä jossain vaiheessa.

Kohti Pohjoismaista tasoa

Työministeri Harakka kertoi, että tämän hallituskauden tavoite on välietappi kohti 80 prosentin työllisyysastetta. Suomen työllisyysaste on merkittävästi pienempi kuin esimerkiksi Islannissa tai Ruotsissa.

– Jos muuallakin on onnistuttu, miksei sitten meillä, Harakka sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja