Unkari jysäytti yllätyksen – ennakkosuosikki kaatui jatkoajalla

Unkari jysäytti suuren yllätyksen, kun se kaatoi Ranskan jatkoajalla luvuin 3–2.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Unkari oli läpi pelin todella energinen eikä peruutellut ennakkosuosikki Ranskaa vastaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun Istvan Bartalis laukoi paluukiekon Ranskan maalilla torjuneen Sebastian Ylösen selän taakse.

Katso Unkarin hieno ratkaisumaali pääkuvan videolta.

Unkarin toinen sankari oli Bence Stipsicz, joka iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia.

Ensimmäisessä erässä Ranska meni 1–0-johtoon Charles Bertrandin maalilla. Unkari ei lannistunut, vaan esitti läpi erän pirteitä otteita, ja Ranska oli ajoittain pulassa. Unkarin energinen peli palkittiin lopulta vain 21 sekuntia ennen erän päätöstä, kun Bence Stipsicz laukoi tarkasti kiekon Ranskan verkkoon.

Katso Stipsiczin todella millintarkka osuma alta.

Toisessa erässä mollemmat onnistuivat maalinteossa, ja jatkoajalla Bartalis nousi ratkaisijaksi.

Unkari otti kisojen ensimmäiset pisteensä. Se nousi Suomen taakse A-lohkon kuudennelle sijalle ohi Itävallan ja Saksan.