Sveitsi laittoi hyrskyn myrskyn – Kazakstanin pelaajat kuin pujottelukeppejä

Sveitsi oli täysin ylivoimainen vastustaja Kazakstanille ja murjoi tauluun tylyt 5–0-lukemat.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Ensimmäisessä erässä alppimaan miehistö ei saanut aikaan kuin yhden maalin, vaikka välillä he hallitsivatkin peliä mielin määrin ja kieputtivat kazakstanilaisia solmuun hyökkäysalueella.

Toisessa erässä verkko helähti kahdesti. Ensin Fabrice Herzog vei Sveitsin 2–0-johtoon, ja erän puolessa välissä Damien Riat tinttasi maalin edestä punapaitojen kolmannen upean pelin päätteeksi.

Katso Riatin upea maali pääkuvan videolta.

Sveitsi aloitti väkevästi Kazakstania vastaan jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelussa.

Peliä oli ehtinyt kulua alle viisi minuuttia, kun Sveitsi iski jo ensimmäisen maalin. Kazakstanin puolustajat olivat auttamatta myöhässä, kun Tobias Geisser pääsi tälläämään alppimaan johtoon.

Sveitsi sai kiekon jo toistamiseen maaliviivan yli ennen kuin kymmenen minuuttia oli takana. Tuomarit eivät kuitenkaan hyväksyneet maalia, sillä tilanteessa Kazakstanin maalivahti työnnettiin kiekon kanssa viivan yli.

Katso maali pääkuvan videolta. Hylätty maali on katsottavissa alla.

Kolmannessa erässä Sveitsi iski vielä kaksi maalia ja nousi B-lohkossa kärkipaikalle puhtaalla pelillä. Sveitsi on voittanut kaikki kolme otteluaan ja joukkueen maaliero on komea 15–0.