Pirkko Mannola paljastaa spagaattinsa salat

Ikinuori Pirkko Mannola tunnetaan upeasta spagaatistaan, johon hän taipuu yhä 73-vuotiaanakin. Mikä on Pirkon spagaatin salaisuus?

– Tanssijoille, jotka työkseen niitä tekee, se ei ole konsti eikä mikään. Yliarvostettu koko spagaatti, näyttelijä ja laulaja Pirkko Mannola nauraa.

– Minullakin on vain rakenne sellainen, se on minulle hirveän helppo heittää. Vieläkin sujuu tässä iässä!

Hyväntuulinen Pirkko tunnustaa, että kaikki eivät yrityksistä huolimatta koskaan veny spagaattiin. Häneltä se sujuu kuitenkin luonnostaan.

– Jos keikalla menee laulut huonosti, teen spagaatin. Se on sellainen aplodien metsästyskeino, yleisön kosiskelua tässä iässä.

Pirkko suosittelee venyttelyä ja liikkeessä pysymistä kaiken ikäisille, ja hänestä esimerkiksi työpaikoilla olisi hyvä käyttää tuokio pieneen jumppaan. Hänestä on kuitenkin tärkeää löytää mieluisa laji, sillä hampaat irvessä liikkumisesta ei tule mitään – tästä syystä Pirkkoa ei esimerkiksi kuntosalilla nähdä. Sen sijaan hänet voi löytää hiihtoladulta sivakoimasta tai pilateksen ja joogan parista.

– Tänä talvena olen huomannut, että hiihto on ihan erinomaista jaloille, parempaa kuin sauvakävely, Pirkko hehkuttaa.

– Pilates taas on hirveän hyvä keskivartalon hallinnalle, sillä tässä iässä selkä alkaa väsähtää.

Iän myötä kunnon kohottamisen ohella on tärkeää kiinnittää huomiota tasapainoon. Pirkon mukaan vanhemman väen kaatumiset eivät johdu aina henkisestä kunnosta, vaan yksinkertaisesti siitä, että jalat eivät ole enää voimissaan. Myös kipeän selän syynä voi olla rapistuva lihaskunto.

– Treenauksessa on se ikävä asia, että jos sitä ei voi jättää kesken. Jos ei tee, niin huomenna on jäykkä olo.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat MTV Oy, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat