Pirkka-Pekka Petelius näki itsensä yksinäisessä roolihahmossaan

Aku Louhimiehen uusi 8-Pallo-elokuva on rankka rikosdraama huumemaailmasta.

Pitkän linjan näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius esittää Marko Kilven Elävien kirjoihin -kirjaan perustuvassa elokuvassa poliisi Elias Kaskea, joka saa omasta tahdostaan riippumattomasti väliaikaiseksi parikseen nuoren Olli Revon (Mikko Lepppilampi).

Petelius kertoo innostuneensa roolista välittömästi, sillä siinä on paljon samaa kuin hänessä itsessään. Kaski on yksinäinen susi, joka tykkää tehdä asiat omalla tavallaan.

– Minun oli helppo samastua rooliin. Hän on omapäinen ja hänellä on omat tapansa. Yhdessä repliikissä, joka ei lopulta päätynyt elokuvaan, Olli Repo kysyy Kaskelta, että miten hän kestää yksinäisyytensä. Kaski vastaa, että yksinäisyys on oma valinta, Petelius kuvailee.

– Ulkopuoliselle yksinäisyys saattaa vaikuttaa epänormaalilta, mutta joillekin se on vain yksi elämän valinnoista.

Näyttelijän lisäksi ohjaajana, käsikirjoittajana ja laulajana työskennellyt Petelius muistetaan erityisesti sketsiohjelmistaan ja legendaarisista hahmoistaan. Nykyään Petelius kertoo keskittyvänsä mielellään vakavampiin rooleihin, mutta kieltää kuitenkin vakavaoituneensa täysin.

– Kun ikää tulee lisää, tuntuu hyvältä mennä tällaiseen suuntaan. Näen kyllä edelleen asioita myös koomisessa valossa, mutta ehkä tämä liittyy siihen, että arvot ovat muuttuneet. Sitä haluaa olla oikeiden asioiden äärellä, hän miettii.

8-Pallo saa ensi-iltansa 22. helmikuuta.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat