Mainos

Pirkka-Pekka Petelius, Hjallis Harkimo, Marko Asell, Brother Christmas – muun muassa nämä julkkisehdokkaat ylsivät eduskuntaan

5:08
Huomenta Suomessa puitiin julkkisehdokkaiden menestystä eduskuntavaaleissa.

Julkkisehdokkaista eduskuntaan ylsivät muun muassa Pirkka-Pekka Petelius, Marko Asell, Hjallis Harkimo ja Sebastian Tynkkynen.

Monet julkisuudesta tutut kasvot menestyivät vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Kansanedustajiksi valittiin muun muassa näyttelijä-laulaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.) ja Atlantan olympialaisissa vuonna 1996 hopeaa voittanut ex-painijatähti, Selviytyjät Suomi -ohjelmassa nähty Marko Asell (SDP).

Petelius sai Uudenmaan vaalipiiristä 6 303 ääntä.

Pirkanmaan vaalipiirissä ehdolla ollut Asell sai 7 349 ääntä ja nousee eduskuntaan toista kertaa. Hän oli kansanedustaja vaalikaudella 2007–2011.

Perussuomalaisista kansanedustajiksi äänestettiin hyväntekeväisyyshahmo Brother Christmasina tunnettu ja otsikoihin noussut Ari Koponen (ps.) sekä vuonna 2011 Big Brother -tosi-tv-ohjelmassa nähty Sebastian Tynkkynen.

Uudellamaalla ehdokkaana olleen Koposen äänisaalis oli 5 413 ja Oulun vaalipiiristä eduskuntaan nousevan Tynkkysen 9 263.

Liike Nytin ehdokkaista valituksi tuli Hjallis Harkimo, mutta yrittäjän poika Joel Harkimo ei päässyt eduskuntaan. Isä-Harkimo keräsi Uudenmaan vaalipiiristä kaikkiaan 12 919 ja poika 3 955 ääntä.

Eduskunnassa pitkään vaikuttaneet keskustan Timo Kalli ja SDP:n Eero Heinäluoma eivät olleet näissä vaaleissa ehdolla, mutta heidän tyttärensä Eeva Kalli ja Eveliina Heinäluoma ylsivät eduskuntaan samojen puolueiden edustajina kuin isänsä.

Kalli sai Satakunnassa yhteensä 6 713 ja Heinäluoma Helsingin vaalipiiristä 9 342 ääntä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja