Pirkka-Pekka Petelius, Hjallis Harkimo, Marko Asell, Brother Christmas – muun muassa nämä julkkisehdokkaat ylsivät eduskuntaan

5:08
Huomenta Suomessa puitiin julkkisehdokkaiden menestystä eduskuntavaaleissa.

Julkkisehdokkaista eduskuntaan ylsivät muun muassa Pirkka-Pekka Petelius, Marko Asell, Hjallis Harkimo ja Sebastian Tynkkynen.

Monet julkisuudesta tutut kasvot menestyivät vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Kansanedustajiksi valittiin muun muassa näyttelijä-laulaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.) ja Atlantan olympialaisissa vuonna 1996 hopeaa voittanut ex-painijatähti, Selviytyjät Suomi -ohjelmassa nähty Marko Asell (SDP).

Petelius sai Uudenmaan vaalipiiristä 6 303 ääntä.

Pirkanmaan vaalipiirissä ehdolla ollut Asell sai 7 349 ääntä ja nousee eduskuntaan toista kertaa. Hän oli kansanedustaja vaalikaudella 2007–2011.

Perussuomalaisista kansanedustajiksi äänestettiin hyväntekeväisyyshahmo Brother Christmasina tunnettu ja otsikoihin noussut Ari Koponen (ps.) sekä vuonna 2011 Big Brother -tosi-tv-ohjelmassa nähty Sebastian Tynkkynen.

Uudellamaalla ehdokkaana olleen Koposen äänisaalis oli 5 413 ja Oulun vaalipiiristä eduskuntaan nousevan Tynkkysen 9 263.

Liike Nytin ehdokkaista valituksi tuli Hjallis Harkimo, mutta yrittäjän poika Joel Harkimo ei päässyt eduskuntaan. Isä-Harkimo keräsi Uudenmaan vaalipiiristä kaikkiaan 12 919 ja poika 3 955 ääntä.

Eduskunnassa pitkään vaikuttaneet keskustan Timo Kalli ja SDP:n Eero Heinäluoma eivät olleet näissä vaaleissa ehdolla, mutta heidän tyttärensä Eeva Kalli ja Eveliina Heinäluoma ylsivät eduskuntaan samojen puolueiden edustajina kuin isänsä.

Kalli sai Satakunnassa yhteensä 6 713 ja Heinäluoma Helsingin vaalipiiristä 9 342 ääntä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja