Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pipsa Hurmerinta Kokkisodasta: Kovat paineet ainoana naisena

7:36Kokkisodan uudet kokit laitettiin yllättäen tulikokeeseen!
Julkaistu 01.01.2017 09:08

MTV VIIHDE

Juontaja ja kokki Pipsa Hurmerinta nähdään Kokkisodassa tammikuussa 2017.

Useimmat muistava Pipsa Hurmerinnan kansainvälisestikin menestyneenä mallina.

Sittemmin hän on tullut tutuksi myös monista kokkiohjelmista. Koulutukseltaan hän on kokki ja pyörittää omaa pitopalveluyritystään Helsingin Punavuoressa. 

– Olen aina ollut intohimoinen ruuan ystävä. Olen asunut melkein 11 vuotta muualla kuin Suomessa. Silloin kun lähdin, täällä oli hyvin erilainen ruokakulttuuri kuin nyt. 

– Olin onnekas, että sain asua kaupungeissa, joissa syödään todella hyvää ruokaa. Kun tulin takaisin Suomeen, menin kokkikouluun ja opiskelin itselleni ammatin, Hurmerinta kertoo.

Hän alkoi tehdä valmistumisensa jälkeen pitopalvelukeikkoja. Nykyään hänellä on pitopalveluyritys Punavuoressa. 

– Se ei todellakaan ollut haaveeni. Halusin ravintolaan töihin, mutta keikkoja alkoi vain tulla, Hurmerinta naurahtaa. 

Hurmerinta on Kokkisodan ainoa naiskokki juontaja Sikke Sumarin rinnalla.

Pipsan herkkuresepti

Voitele saaristoleipä voilla ja laita päälle graavilohta. Sekoita majoneesiin tai tuorejuustoon wasabi-tahnaa ja koristele leipä sillä. Ripottele päälle vielä seesamisiemeniä. 

– Kyllähän se tuo paineita. Ajattelin, että voi ei, eikö kukaan muu naiskokki suostunut ohjelmaan. Minusta on tärkeää, että naisetkin lähtevät mukaan tällaisiin kilpailuihin, sillä se on melko harvinaista. Ehkä nuoret naiskokit voivat saada tästä rohkeutta ja inspiraatiota. Me tarvitaan enemmän naisia tälle alalle ja näkyville positioille, Hurmerinta painottaa. 

Hänen mukaansa kilpailu kokkien keskuudessa on useimmiten kovaa. Hurmerinta kuitenkin kertoo, että hänen kilpailuviettinsä on kutakuinkin nolla. 

– Minusta on vain hienoa, jos joku muu pärjää hienosti ja voittaa. Ei se ole minulta pois. 

Kokkisodassa vieraat saavat koota kauppakassin eli valita raaka-aineet ruokaan, jonka kokit yhdessä vieraiden kanssa tekevät. Kokit saavat vain muutaman minuutin aikaa ideoida raaka-aineista ruokalajin. Sen jälkeen heillä on 20 minuuttia aikaa valmistaa ruoka.

– Haluan tehdä sellaista ruokaa, jota ihmiset voivat tehdä helposti kotonaan. Luulen, että ruokani ovat melko kasvispainotteisia, vaikka en olekaan kasvissyöjä. Syön silti enimmäkseen kasvisruokaa, joten esimerkiksi outojen ruhon osien käyttö voisi olla haaste, Hurmerinta sanoo. 

Kokkisota alkaa 19.1.2017 MTV3-kanavalla!

Lisää aiheesta:

Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Henri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"25 vuotta kahdeksan eri maan tähtiravintoloissa – suomalainen Michelin-kokki keksi huippuravintolansa idean puolivahingossa kotikeittiössään: "Se oli siinä"Akseli Herlevi televisiokokkien vähättelystä: "Ei ole mitään oikeaa tai väärää tapaa"Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”Jymy-yllätys! Sikke Sumari palaa Kokkisodan juontajaksi