Jymy-yllätys! Sikke Sumari palaa Kokkisodan juontajaksi

Kokkisodan alkuperäinen juontaja odottaa jännityksellä uusien kokkien kanssa työskentelyä ja toivoo, että ohjelma voisi myös antaa vinkkejä kotikeittiöihin.

Sikke Sumari juonsi Kokkisotaa sen tullessa televisioon vuonna 1999. Nyt Kokkisota palaa MTV:n ohjelmistoon ja Sumari on enemmän kuin onnellinen päästessään tekemään taas suosittua ja nopeatempoista ohjelmaa.

Ohjelmassa on juontajan lisäksi aina kaksi joukkuetta: molempia johtaa suomalainen huippukokki ja kokilla toimii apurina aina vaihtuva vieras. Vieras tuo tullessaan 20 euron arvoisen ruokakassin, ja esittelee valitsemansa raaka-aineet kameralle ja kokille. Kahdesta joukkueesta yleisöäänestyksen perusteella paremman annoksen tehnyt kokki-vieras -pari voittaa. 

– Tämä on ihan mahtava juttu! Ihana palata hyväksi havaittuun formaattiin. Uudet kokit ovat ohjelman jännitysmomentti. Mitä he osaavat, kun laitetaan kamerat pyörimään ja pitää yllätyskassista tehdä herkullista ruokaa nopeasti. Eikä riitä, että osaa kokata, pitää olla myös viihdyttävä.

Alkuperäisessä versiossa huippukokkeina nähtiin muun muassa Jyrki Sukula ja Hans Välimäki. Uusista kokeista Sumari nostaa erityisesti Pipsa Hurmerinnan mielenkiintoiseksi henkilöksi.

– Erityisen kivaa on, että Pipsa Hurmerinta on mukana. Näin saamme myös naiskokin mukana ohjelmaan.

Jos Sikke Sumari olisi itse vieraana ohjelmassa, hän haastaisi kokkien ammattitaitoa sellaisten raaka-aineiden kanssa, joiden valmistaminen ei ole kaikille niin tuttua.

– Itse toisin varmaan jotain sisäelimiä. Niitä tehdään tosi vähän ja ne ovat kuitenkin todella hyviä. Esimerkiksi maksahan kypsyy todella nopeasti, Sumari tuumaa.

Ohjelmassa vieraat välillä yltyivät tuomaan mitä kummallisempia ainesosia, jopa kengänpohja on yllätyskassista löytynyt raaka-aineen roolissa.

– Mutta en lähtisi siihen, että otan mukaan jotain ihan järjetöntä. Se ei palvele katsojaa. Tätä kuitenkin tehdään katsojia varten. 

Kisailun, huumorin ja pienen vastapuolelle kuittailun ohessa ohjelmasta voi myös oppia.

– Näen tämän katselijaystävällisenä ohjelmana useammastakin aspektista. Tässä katsoja pääsee oppimaan myös jotain; että ei vaan häsätä jotain keittiössä. Katsojalle voi tulla ahaa-elämyksiä siitä, että jonkin ruuan valmistaminen voikin olla aika helppoa, senhän voi tehdä itsekin. 

Sumari itse aikoo tehdä oman osuutensa, että kotikeittiöihinkin tarttuisi vaikutteita huippukokkien tekemisistä.

– Viihdyttämisen ja läpän heittämisen lisäksi tulisi tämä vinkkejä antava aspekti. Minä yritän omalta osaltani hätistää tekijöitä juuri tähän suuntaan, Sumari kiteyttää.

Kokkisota keväällä 2017 MTV3-kanavalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja