Pippa Laukan kuvat liitettiin luvatta laihdutusmainokseen – hyvinvointilääkäri kertoo nyt keskusrikospoliisin tutkivan asiaa

13:23
Brittinuori sokeutui köyhän ruokavalion vuoksi – urheilulääkäri Pippa Laukka kertoo, mitkä ovat karmivimmat tapaukset Suomessa

Pippa Laukka on harmissaan niiden puolesta, jotka ovat erehtyneet tilaamaan kyseisiä tuotteita. 

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka kertoo Instagramissa, että hänen kuviaan on käytetty hyväksi laihdutusmainoksissa. Laukka kertoo nyt poliisin ja KRP:n lähteneen selvittämään tapausta. 

 – Eniten harmittaa niiden puolesta, jotka ovat erehtyneet tilaamaan tuotteita ja menettäneet rahansa roistoille, Laukka kirjoittaa. 

Laukka toteaa, että häntä harmittaa myös kulutettu aika, jota hän on joutunut käyttämään asian selvittämiseen. 

– Olin varannut huikeat neljä päivää kesälomailuun joista nyt puolet on sulanut tämän farssin hoitamiseen. Niin paljon mielummin kuin olisin sienimetsällä aivot narikassa, joudunkin hoitamaan asiaa missä en ole millään tavoin osallisena. Juttu on nyt poliisissa otettu käsittelyyn akuuttina ja tutkinta on käynnistynyt tehokkaasti tänään.

– Vaikka mitään karnevaalimaista the endiä ei varmuudella ole luvassa, toivotaan että rikollinen toiminta loppuisi kuitenkin pian, Laukka toteaa kirjoituksessaan. 

Osa hänen seuraajistaan onkin törmännyt kyseisiin, väärennettyihin mainoksiin sosiaalisessa mediassa. 

– Facessa sun kuva on tullut vastaan monta kerta oudoissa mainoksissa. Tiesin heti et väärennös, seuraaja kirjoittaa. 

Myös muita suomalaisia julkisuuden henkilöitä on käytetty mainonnassa luvatta. Suosikkijuontaja Vappu Pimiä kertoi vuonna 2019 Facebookissa, että hänen nimellä ja kuvalla kaupataan "ihmevoidetta". 

– Kyseessä on siis valeuutinen, jossa naamaani käytetään täysin luvatta. Sen verran olen saanut selville, että kyseessä nähtävästi nepalilainen firma, joka siis pyytää korttitietoja ja luonnollisesti käyttää niitä väärin, hän kirjoitti. 


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja