"Pikkujoulukausi on käytännössä menetetty" – Ravintola-alalla odotetaan alkuvuotta kauhunsekaisin tuntein

9:27
Selviääkö ravintola-ala? Debatissa yrittäjä ja päätöksiä tehneen valiokunnan puheenjohtaja

Hallituksen tänään ilmoittamat uudet rajoitukset on otettu raskain mielin vastaan ravintola-alalla.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n mukaan vuoden paras sesonki, eli pikkujoulukausi, on käytännössä menetetty. Yhdistyksen mukaan tammi- ja helmikuuta odotetaan pelonsekaisin tuntein. 

MaRa moittii viranomaisia epäselvästä kokoontumisrajoituksia koskevasta viestinnästä. Yhdistyksen mukaan siitä on aiheutunut turhia peruutuksia alan palveluntarjoajille. 

– Asiakkaat luulevat, että kokoontumisrajoitukset koskevat myös ravintoloita. Näin ei kuitenkaan ole. Ravintoloissa voidaan järjestää terveysturvallisesti pikkujouluja, kun asiakkaat noudattavat tarkasti ravintolayrityksen antamia ohjeita, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa tiedotteessa.

Puolet tai 75 % asiakaspaikoista käytössä

Kiihtymisvaiheessa olevien maakuntien eli Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa alkoholia päätoimenaan anniskelevissa ravintoloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista.

Muut ravintolat saavat täyttää 75 prosenttia asiakaspaikoista. 

– Pikkujoulukaudesta näytti muodostuvan vielä pari viikkoa sitten edes jossakin määrin siedettävä, kun pienet työ- ja kaveriporukat halusivat pitää pienimuotoisia pikkujouluja, Lappi sanoo.

MaRa penää hallitukselta uusia tukitoimia, sillä muuten luvassa on yhdistyksen mukaan väistämätön konkurssiaalt.

– Valtioneuvoston on valmisteltava nopeasti uusi kustannustuki, joka korvaa marraskuun alun jälkeen syntyneitä tappioita, Maran tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja