Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

"Pikkujoulukausi on käytännössä menetetty" – Ravintola-alalla odotetaan alkuvuotta kauhunsekaisin tuntein

Kuvituskuva / All Over Press
Julkaistu 03.12.2020 18:24
Toimittajan kuva

Sanni Mattila

sanni.mattila@mtv.fi

Hallituksen tänään ilmoittamat uudet rajoitukset on otettu raskain mielin vastaan ravintola-alalla.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n mukaan vuoden paras sesonki, eli pikkujoulukausi, on käytännössä menetetty. Yhdistyksen mukaan tammi- ja helmikuuta odotetaan pelonsekaisin tuntein. 

MaRa moittii viranomaisia epäselvästä kokoontumisrajoituksia koskevasta viestinnästä. Yhdistyksen mukaan siitä on aiheutunut turhia peruutuksia alan palveluntarjoajille. 

– Asiakkaat luulevat, että kokoontumisrajoitukset koskevat myös ravintoloita. Näin ei kuitenkaan ole. Ravintoloissa voidaan järjestää terveysturvallisesti pikkujouluja, kun asiakkaat noudattavat tarkasti ravintolayrityksen antamia ohjeita, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa tiedotteessa.

Lue rajoituksista lisää täältä: Ravintoloiden aukioloihin tiukennuksia neljässä maakunnassa 

Puolet tai 75 % asiakaspaikoista käytössä

Kiihtymisvaiheessa olevien maakuntien eli Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa alkoholia päätoimenaan anniskelevissa ravintoloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista.

Muut ravintolat saavat täyttää 75 prosenttia asiakaspaikoista. 

– Pikkujoulukaudesta näytti muodostuvan vielä pari viikkoa sitten edes jossakin määrin siedettävä, kun pienet työ- ja kaveriporukat halusivat pitää pienimuotoisia pikkujouluja, Lappi sanoo.

MaRa penää hallitukselta uusia tukitoimia, sillä muuten luvassa on yhdistyksen mukaan väistämätön konkurssiaalt.

– Valtioneuvoston on valmisteltava nopeasti uusi kustannustuki, joka korvaa marraskuun alun jälkeen syntyneitä tappioita, Maran tiedotteessa todetaan.

Lue myös: AVI: "Meillä ei ole pykälää, millä kieltää karaoke ja tanssit"

Lisää aiheesta:

MaRa: Hallitus purkaa koronarajoituksia liian hitaasti – "Valtioneuvosto ei välitä erittäin tukalasta asemasta"Ravintola-alan rajoitukset jatkuvat ainakin marraskuun puoleenväliin, ala raivoissaan: " Valtioneuvosto käyttää yrittäjiä välineenä painostaa kansalaiset ottamaan koronarokote"Uusia ravintolarajoituksia voimaan huomenna Uudellamaalla ja Etelä-Pohjanmaalla – MaRa kantelee oikeuskanslerilleKaksi maakuntaa koronaepidemian perustasolle – Marinilta ja Kiurulta penätään vastauksia: "Miksi rajoitusten poistaminen on näin takkuista?"MaRalta kovaa kritiikkiä: Ravintola-ala jäi hallituskriisin jalkoihin: "Hallitus ei välitä"Uudet ravintolarajoitukset syventävät entisestään ravintolayrittäjien ahdinkoa, arvioi MaRa – "Ravintolasulku jatkuu, mutta ilman valtion korvausta"
RavintolatKoronavirusMatkailuAlkoholiKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat