Pikkujoulujen parhaat herkut

Pikkujoulukausi on jo täydessä käynnissä, ja moni saattaa miettiä, mitä tarjoaisi vierailleen.

Tänä vuonna pikkujoulupöytään laitetaan helppoja pieniä herkkupaloja: Suolainen herkku syntyy pursottamalla savuporotahnaa suolakeksien päälle, makeaksi jouluherkuksi sopivat kirsikkainen suklaakääretorttu ja piparinmuruilla maustettu kermavanukas. Kevennystä ja raikkautta pöytään tuovat jouluinen juustosalaatti ja hedelmät.

– Juhlavaa pikkupurtavaa saa helposti yhdistämällä savuporoleikettä ja tuorejuustoa. Valmistaminen käy nopeasti: pilko poroleikettä, silppua sipulia ja kuutioi maustekurkkua, sekoita ainekset maustamattoman tuorejuuston joukkoon, ja rouhi vielä mustapippuria mukaan, neuvoo Kati "Hellapoliisi" Jaakonen.

Tahnan voi sekoittaa tavallisella lusikalla pienessä kulhossa ja annostella lusikalla tai pursottimella saman tien suolakeksien päälle. Juhlavuutta ulkonäköön saa ripottelemalla päälle ruohosipulisilppua.

– Kylmäsavuporoleikkeen hintaa ei kannata pelästyä, koska nämä herkut valmistuvat melko pienistä määristä. Poron tilalla voi halutessaan käyttää lämminsavulohta tai vaikka paprikaa, sipulin tilalla omenaa ja mustapippurin kaverina yrttejä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat