Pikapullat ilman hiivaa

Voiko pullataikinan tehdä vain leivinjauhoja käyttämällä ja voiko jotain muuta jauhoja käyttää kuin vehnäjauhoja. Kysyy Tuija

Hei Tuija!

Pullataikinaan voi käyttää (osittain) muitakin jauhoja, esim. hiivaleipäjauhoja, jolloin pullista tulee hieman tummempia ja täysjyväisempiä. Myös vehnäjauhojen pienen määrän korvaus tattarijauhoja tai kauralesettä sopii pullan makuun.

Tässä oma ohje Pikapullille, jotka kohotetaan leivinjauheella eli tällöin ei hiivaa tarvita ja leivonta on nopeaa.

Pikapullat

  • 16-20 kpl
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl maitoa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan kananmuna. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

Mikäli haluat valmistaa pikapullat ilman muffinssivuokia, lisää taikinaan n. 1½ dl jauhoja ja ota lusikan avulla taikinasta nokareita uunipellille leivinpaperin päälle.

  • Ystävällisin terveisin,
  • Arja

 

Lue myös:

    Uusimmat