Pikaopas tinkimiseen: Näin pääset alkuun

Tinkiminen kuuluu turkkilaiseen kulttuurin. Ensikertalaiselle hinnasta väittely voi tuntua vaikealta, mutta näillä neuvoilla pääset hyvään alkuun.

1. Selvitä yleinen hintataso

Tutki hintoja vähintään kolmessa eri liikkeessä saadaksesi yleiskuvan hintatasosta. Tämä on erityisen tärkeää mattokaupoissa.

2. Älä näytä innokkuuttasi

Jos joku tuote kiehtoo sinua erityisen paljon, älä näytä sitä myyjälle. Pidä naamasi peruslukemilla, kun tiedustelet hintaa.

3. Mieti maksimihinta

Moni stressaa jonkun toisen saavan saman tuotteen halvemmalla. Päätä siis hinta, jonka olet valmis maksamaan tuotteesta, äläkä ylitä sitä. Näin voit olla tyytyväinen itseesi, ostitpa tuotetta tai et.

4. Anna myyjän aloittaa

Jos myyjä kysyy sinulta, paljonko olet valmis maksamaan, kysy häneltä, mitä hän tuotteesta haluaa. Anna siis myyjän sanoa ensimmäinen hinta. Myyjä aloittaa hinnalla, jota hän ei usko sinun suostuvan maksamaan. Kun sanot vastatarjouksen, sen oltava pienempi kuin itsellesi määräämä maksimihinta. Näin voitte tulla toisianne vastaan.

Vastatarjouksesi voi olla esimerkiksi puolet tai neljäsosan myyjän ensimmäisestä tarjouksesta riippuen paljolti tuotteesta ja sen arvosta. Jos teet liian alhaisen vastatarjouksen, myyjä huomaa, ettet tunne yleistä hintatasoa.

5. Alennusta paljosta ostamisesta

Jos ostat useamman tuotteen, pyydä alennusta. Alennusta on aina helpompi saada, kun ostaa paljon kerralla.

6. Älä pelaa senteillä

Jos pääset lähelle haluamaasi hintaa, älä anna parin liiran vesittää ostoaikeitasi.

7. Älä epäröi lähteä

Jos et millään haluaisi antaa periksi myyjälle ja maksaa tämän pyytämää viimeistä tarjousta, kiitä ja kävele ulos. Myyjä saattaa tulla toisiin aatoksiin, kun huomaa potentiaalisen kaupan menevän sivu suun. Jos näin ei tapahdu, voit palata myöhemmin uudestaan ja ostaa tuotteen tai katsoa saisitko tuotetta muualta halvemmalla.

8. Et ole pakotettu ostamaan

Sinulle saatetaan tarjota teetä, kahvia, sikareita tai joskus jopa ruokaa. Myyjä saattaa esitellä sinulle innokkaasti kymmeniä tuotteita ja kertoa niiden ominaisuuksista. Sinun ei silti ole pakko ostaa mitään.

Jos myyjä painostaa sinua, lähde pois. Mutta jos olet tehnyt tarjouksen, ja myyjä hyväksyy sen, olette tehneet suullisen sopimuksen ostamisesta. Älä siis tarjoa mitään summaa, mitä et ole oikeasti valmis maksamaan.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lähde: turkeytravelplanner.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja