Pietarsaaren Tokmanni pitää avajaiset ja jakaa ilmaisia ämpäreitä – alue koronan kiihtymisvaiheessa

6:38
MTV Uutiset Live: Koronatilanne äityi syksyllä Vaasassa leviämisvaiheeseen asti. Kaupunkilaiset kertovat, miltä silloin tuntui.

Halpakauppaketju Tokmanni avasi uuden myymälän Pietarsaareen tänään ja jakaa ilmaisia ämpäreitä, vaikka paikkakunnalla on käynnissä koronan kiihtymisvaihe.

Pohjanmaalla sijaitsevan Pietarsaaren uusi Tokmanni avasi ovensa tänään kello 8. 

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että myymälän avajaisissa uusia asiakkaita houkutellaan paikalle muun muassa jakamalla ämpäreitä, jotka sisältävät erilaisia tuotelahjoja. Perin suomalaista ämpäreiden jonotushupia ei kuitenkaan Tokmannilla nähdä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

– Jonoja välttääkseen Tokmanni jakaa maankuuluihin yllätysämpäreihinsä oikeuttavia ämpärilipukkeita Pietarsaaren Tokmannin tuhannelle ensimmäiselle maksavalle asiakkaalle. Lipukkeita vastaan asiakkaat voivat noutaa tuotelahjoja sisältävät yllätysämpärinsä myymälän pihalta avajaispäivänä turvallisesti ilman jonoja.

Tokmanni sanoo tekevänsä myös muita toimia, jotta turvallisuus voidaan varmistaa. Kaupassa esimerkiksi rajoitetaan asiakasmäärää tarvittaessa, jotta ruuhkia ei syntyisi. Henkilökunta käyttää kaupassa suojamaskeja ja kaupassa asioita ohjeistetaan pitämään turvavälejä.

Tilaisuus voidaan pitää, jos turvallisuudesta voidaan varmistua

Vaasan sairaanhoitopiiri on tällä hetkellä koronan kiihtymisvaiheessa. Alueen koronakoordinaatioryhmä on arvioinut, että etenkin osassa alueen kunnista tautitilanne on ollut huolestuttava. Tilanne on nyt kehittymässä parempaan suuntaan.

Tuoreimmassa arviossaan sairaanhoitopiiri sanoo, että Pedersören, Pietarsaaren ja Närpiön ilmaantuvuusluku on 59–99 välillä. 

Tilanteen vuoksi alueella on useita suosituksia ja rajoituksia voimassa. Muun muassa yli 20 ihmisen julkiset kokoontumiset on kielletty marraskuun loppuun asti. 

– Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

–Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa, sairaanhoitopiiri kertoo verkkosivuillaan.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen mukaan käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusta voidaan noudattaa, tilaisuus voidaan pitää. On järjestäjän vastuulla huolehtia ohjeiden noudattamisesta.

– Turvallisuus pitää voida varmistaa kyseisen kunnan voimassaolevien, että aluehallintoviraston voimassa olevien rajoitusten puitteissa. Kunnan ja aluehallintoviraston määräykset ovat ehdottomia kieltoja, sairaanhoitopiirien antamat ohjeet suosituksia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja