Pienpanimoita on jo yli sata! Tapasimme hurjaa vauhtia kasvaneen alan yrittäjiä söpöksi luonnehditussa tapahtumassa: "Jonkinlainen huippu on nyt saavutettu"

5:10
MTV Uutiset Live vieraili Salon Mathildedalin kylällä järjestetyillä Beer Camp -olutfestivaaleilla.

Pienpanimoita on noussut Suomeen viime vuosina kuin sieniä sateella. Määrä on nelinkertaistunut viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Pienpanimoiden määrä ylitti sadan rajapyykin viime vuonna. Ala on suosittu, ja kilpailu kauppojen hyllyille pääsystä käy kovana.

– Jonkinlainen huippu on nyt saavutettu. Saattaa tulla jopa hieman karsintaa toisesta päästä, Tuomo Holm Mathildedalin Kyläpanimosta sanoo.

Artikkelin videolla pienpanimoyrittäjät kertovat, miksi kuluttajan pitäisi valita juuri pienpanimo-olut.

Olutfestareita on isoja ja pieniä

MTV Uutiset Live vieraili viime viikonloppuna Salon Mathildedalin kylällä järjestetyillä Beer Camp -olutfestivaaleilla. Fiskarsin Panimon ja Mathildedalin Kyläpanimon yhdessä juhla tapahtuma on yksi monista alati lisääntyneistä pienpanimotapahtumista.

– Nykyään on isoja panimofestareita, joissa on hurlumhei ja sitten on tällaisia pieniä ja söpöjä festareita, Fiskarsin Panimon Jari Leinonen toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja