Mainos

Pieni myrsky maan keskiosan yli ensi yönä, Lappiin lumisateita

Pieni, mutta voimakas matalapaine kulkee maan keskiosan yli yön aikana. Paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia myrskypuuskien takia. Lumisateet huonontavat ajokeliä Lapissa.

Nopeasti kehittyvä matalapaine voimistaa tuulia tänä iltana ja ensi yönä.

– Tuuli voimistunee myrskylukemiin läntisillä merialueilla heti puolenyön jälkeen. Pieni myrsky kulkee nopeasti lännestä maan keskiosien yli kohti itää yön aikana. Aamulla voimakkaimmat tuulet ovat jo maan itäosassa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Myrskypuuskia saattaa esiintyä etenkin Vaasa–Kuopio-linjan eteläpuolella ja Turku–Lappeenranta-linjan pohjoispuolella. Puuskat voivat olla maa-alueilla yli 20 m/s.

– Paikalliset tuulituhot kuten puiden kaatumiset ja pienialaiset sähkökatkot ovat mahdollisia, mutta mitään Seija-, Oskari- tai Eino-myrskyn kaltaista ei ole tulossa, toteaa Aleksi Jokela.

Matalapaineeseen liittyvät sateet tulevat ennusteen mukaan Oulun eteläpuolella vetenä ja räntänä, Oulun pohjoispuolella räntänä ja lumena. Eniten vettä sataa Pohjanmaalla ja Kainuussa, Lapissa lunta voi tulla paikoin viisikin senttimetriä.

Sateet alkavat lännessä jo maanantaina iltapäivällä ja ajokeli huononee Lapissa illan aikana. Etelässä vesisateet ovat hajanaisia. Tiistaiaamuna sateet voivat muuttua lumisiksi idässä, sillä sää kylmenee matalapaineen jälkeen.

Sää poutaantuu tiistain aikana. Päivä on monin paikoin aurinkoinen maan eteläosaa lukuun ottamatta. Tiistai-iltana ollaan pakkasella lähes koko maassa. Keskiviikko on melko aurinkoinen pakkaspäivä koko maassa. Torstaina sää jälleen lauhtuu ja loppuviikkokin näyttää melko lauhalta.

Myräkän etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV:n sääsivustolta. Sivustolla ovat muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, tiesää ja kelikamerat. Merisäästä löytyy tuuliennuste myös maa-alueille.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.