Pienet rapuleivokset

Ravustuskausi on meneillään, mutta jos saksiniekkoja ei onnistu saamaan pyydyyksiin, kannattaa kautta juhlia edes sievillä pienillä rapuleivoksilla. Niitä on helppo tehdä pakastetaikinalevyistä. Ohjeen annoksesta tulee reilusti pieniä leivoksia, vaikkapa elokuun lämpimiin iltoihin nautittaviksi.

Pienet rapuleivokset

  • n. 60 kpl
  • 1 pkt lehtitaikinalevyjä (500g)
  • kananmunaa voiteluun
  • unikonsiemeniä koristeeksi
  • Täyte:
  • n. 200 g katkarapu- tai sitruunatuorejuustoa
  • n. 200 g katkarapuja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • n. 100 g ranskankermaa
  • n. 1 dl tuoretta tilliä

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225 asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin keltaisiksi.

Anna pikkuneliöiden jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita täytteen ainekset keskenään, mikäli katkaravut ovat vetisiä (pakaste), valuta niistä ylimääräiset nesteet pois. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki ja laittamalla täytettä väliin. Koristele pienillä tillinoksilla.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat