Japanista paennut Nissan-pomo piti ensimmäisen tiedotustilaisuutensa – syyttää japanilaissyyttäjiä ja Nissania vehkeilystä: "Koin olevani panttivankina"

2:46:34
Automerkki Nissanin talousrikoksista syrjäytetty pomo piti tiedotustilaisuuden Libanonissa

Japanista paennut entinen Nissan-johtaja Carlos Ghosn syyttää Nissania ja japanilaissyyttäjiä vehkeilystä häntä vastaan. MTV Uutiset näytti Ghosnin ensimmäisen tiedotustilaisuuden suorana.

Talousrikoksista epäilty Ghosn toisti väitteensä, jonka mukaan syytteet häntä vastaan ovat perättömiä.

– Koin olevani panttivankina maassa, jota olen palvellut 17 vuoden ajan, Ghosn sanoi tiedotustilaisuudessa Libanonin pääkaupungissa Beirutissa, jonne hän pakeni Japanista salaa joulukuussa.

Nissan on väittänyt, että sillä on kiistattomia todisteita Ghosnin tekemistä väärinkäytöksistä. Juuri ennen Ghosnin tiedotustilaisuuden alkua hänen lakitiiminsä sanoi tiedotteessa, että yhtiön tutkinta aloitettiin varta vasten Ghosnin syrjäyttämiseksi.

"Ainoa päämäärä on saada tunnustuksia pakottamalla"

Liikemies itse puolestaan syytti Nissania ja syyttäjiä väärän ja vääristellyn tiedon vuotamisesta sekä hänen syyttömyytensä osoittavan tiedon panttaamisesta.

Ghosnin mukaan syytteet ovat seurausta autojätin sisäisestä valtataistelusta. Hän myös toisti aiemman väitteensä siitä, ettei uskonut saavansa reilua oikeudenkäyntiä.

– Koko maailman edessä minua pidettiin syyllisenä ja alaisena järjestelmässä, jonka ainoa päämäärä on saada tunnustuksia pakottamalla, taata syyllisyyden myöntäminen, Ghosn sanoi.

Lisäksi Ghosnin mukaan hänen lakimiehensä olivat sanoneet, että hän olisi ehkä joutunut odottamaan tuomiota Japanissa peräti viiden vuoden ajan.

Ghosnilla on Ranskan, Brasilian ja Libanonin kansalaisuudet. Hänestä on annettu kansainvälinen pidätysmääräys, mutta Libanonilla ei ole luovutussopimusta Japanin kanssa.

Lue lisää aiheesta:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja