Mainos

Petteri Orpolta "aikamoinen paljastus" valtion yksityistämisohjelmasta – kokoomuspomon kommentti huvitti muita puoluejohtajia

6:46
Video: Näissä tunnelmissa uutta hallitusneuvottelupäivää aloiteltiin tänään Säätytalolla

Hallitusneuvottelujen talouskysymykset kirvoittivat vilkkaan keskustelun heti puoluejohtajien MTV Uutisten eurovaalitentin aluksi.

Neuvottelujen ulkopuolelle jääneen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että tilanne näyttää ulospäin hyvin huolestuttavalta ja sekavalta. Orpon mielestä Säätytalon neuvotteluissa ollaan nyt vaiheessa, jossa puolueet törmäävät talouden raameihin ja joutuvat yksi kerrallaan luopumaan vaalilupauksistaan.

– Mielestäni eilisissä viesteissä oli huolestuttavaa, että puheenjohtaja Rinne sanoi että rahaa on. Kun sitä ei ole, Orpo sanoi.

Hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd.) sanoi tiistaina, että nyt neuvoteltavana olevan uuden hallituksen ei tarvitse lähteä leikkaamaan menoista. Hänen mukaansa hallitus voi käyttää merkittävästi lisää rahaa sekä pysyviin menolisäyksiin että investointiluontoisiin menoihin. Rinne sanoi hallitusneuvotteluissa todetun, että menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään.

– Se on hyvä ajatus, jos valtion yksityistämisohjelmaa jatketaan ja niitä varoja käytetään liikenneinfraan, esimerkiksi nopeisiin junayhteyksiin, Orpo sanoi.

"Yksityistämisohjelma" huvitti muita

Vasemmistoliiton Li Andersson kuunteli vaalitentissä huvittuneena Orpon puheita "valtion yksityistämisohjelmasta".

– Minusta tämä oli aikamoinen paljastus, jos nyt kävi ilmi, että Petteri Orpolla on ollut valtion yksityistämisohjelma käynnissä viime hallituskaudella, Andersson vastasi.

Myös SDP:n Rinne naureskeli kommentille. Hänen mielestään oleellista on katsoa tulevaisuuteen ja kohdistaa investointeja esimerkiksi infrastruktuuriin ja koulutukseen.

– Niihin tämä hallitus tulee vastaamaan, Rinne sanoi.

– Minuellkin tämä oli mielenkiintoinen tieto, että Petterillä on ollut joku yksityistämisohjelma käynnissä Suomessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja