Petteri Orpo toimii puolustusvaliokunnan puheenjohtajana Nato-prosessin ajan – seuraa tehtävässä Ilkka Kanervaa

Petteri Orposta (Kok.) tulee puolustusvaliokunnan uusi puheenjohtaja.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi tänään puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon edesmenneen Ilkka Kanervan tilalle puolustusvaliokunnan johtoon. MTV uutiset kertoi tästä jo aikaisemmin tänään.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (Kok.) perusteli valintaa Nato-prosessin tärkeydellä.

– Nato-päätös on tärkein asia tänä keväänä, ja kokoomukselle se on niin tärkeä, että asetimme puolueen puheenjohtaja Petteri Orpon kokoomuksen ehdokkaaksi puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi, sanoo Mykkänen.

Petteri Orpo on itse vielä työmatkalla Washingtonissa. Hän kommentoi valintaansa tiedotteessa.

– Olen surullinen, että puheenjohtajan tehtävä tuli täytettäväksi. Olisin sydämestäni toivonut, että puolustusvaliokuntaa olisi saanut johtaa erityisesti tällaisena aikana eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja Ilkka Kanerva, Orpo kommentoi.

– Puhemiehen sanoin hän jätti korvaamattoman aukon perheeseen, eduskuntaan ja koko Suomeen. Otan osaa Kanervan omaisten ja läheisten suruun, Orpo jatkaa. 

Puolustusvaliokunta on tärkeimpiä valiokuntia, kun eduskunta käsittelee valtioneuvoston ajankohtaisselontekoa turvallisuusympäristön muutoksesta.

Orpo valittiin yksimielisesti Nato-prosessin ajaksi ja on siis mahdollista, että vaalikauden lopuksi kokoomus valitsee jonkun muun hoitamaan puolustusvaliokunnan puheenjohtajuutta. Tämä riippuu kuitenkin Nato-prosessin aikataulusta.  

Lue myös:

    Uusimmat