Petteri Koposella yksi toive Lauri Markkasen tulevasta NBA-osoitteesta – "Se on tärkeintä"

Huippukoripalloilija Petteri Koponen palaa Suomeen 14:18
Petteri Koposen koripalloura jatkuu Suomessa.

Petteri Koponen toivoo, että Lauri Markkanen löytää itselleen sopivan joukkueen NBA:ssa.

Koripallon suurin suomalaistähti Lauri Markkanen sopimustilanne on puhuttanut koripallokansaa jo useamman viikon ajan. Markkanen on ilmaissut halunsa siirtyä muualle, mutta toistaiseksi asia ei ole edennyt.

Petteri Koponen on seurannut maajoukkuetoverinsa tilannetta suurella mielenkiinnolla. Koponen uskoo, että Markkasen lähtö olisi oikea ratkaisu molempien osapuolien kannalta.

– Mielenkiintoinen tilanne. Kaikki on Chicagon käsissä. En usko, että se on kummankaan etu, että Lauri sinne jäisi. Lauri on ilmaissut halunsa lähteä muualle, ja toivottavasti löytyisi hyvä paikka, Koponen kommentoi MTV Urheilulle.

Chicago on kuitenkin pitänyt toistaiseksi langat omissa käsissään, eikä ole hätäillyt suomalaistähtensä sopimustilanteen kanssa.

– Tuo on tuota bisnestä. Se kuuluu tähän urheiluun. Toivottavasti löytyisi ratkaisu mahdollisimman Laurinkin kannalta, ja pääsisi hyvään paikkaan, Koponen sanoo.

Koponen on heittänyt pilke silmäkulmassa myös oman henkilökohtaisen toiveensa Markkasen tulevaisuuden osoitteesta.

– Sanoin Laurille jossain vaiheessa, että voisi mennä johonkin lämpimään. Voisin tulla sitten moikkaamaan perheen kanssa, pelaamaan muutaman kierroksen golfia ja katsomaan pelejä, Koponen naurahtaa.

Samaan hengenvetoon 33-vuotias tähti toivoo, että tulevassa seurassa Markkanen pääsisi pelaamaan omilla vahvuuksillaan, sillä päättyneellä kaudella Chicago ei saanut suomalaisesta parasta irti.

– Tärkeintä on, että Lauri löytäisi hyvän paikan itselleen sekä sellaisen valmentajan ja organisaation, joka pystyy hyödyntämään Laurin kykyjä. Koripallossa on tärkeää, että on sellainen valmentaja, joka luottaa sinuun, Koponen painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat