Suomeen palaava Petteri Koponen kieltäytyi monista Euroopasta saaduista tarjouksista – "Agenttikin ihmetteli"

Huippukoripalloilija Petteri Koponen palaa Suomeen 14:18
Petteri Koponen palaa Suomeen Helsinki Seagulls -paidassa.

Petteri Koposen pöydällä oli monia tarjouksia Euroopan huippusarjoista, mutta suomalaistähti päätti silti Suomeen. Alkava kausi on suurella todennäköisyydellä Koposen uran viimeinen.

33-vuotias Koponen siirtyy Helsinki Seagulls -paitaan yksivuotisella sopimuksella, jonka jälkeen suomalaistähti lopettaa suurella todennäköisyydellä uransa. Ajatus Suomeen palaamisesta on kypsynyt päässä jo tovin.

– Ajatus kypsyi jo vähän aikaan ja siihen vaikutti aika moni asia. Olen 33vuotias, mutta kroppa on aika paljon vanhempi. On pientä ongelmaa ollut viime vuodet, mikä näkyy siinä pelaamisessa, Koponen summaa MTV Urheilulle.

– Tämä on todennäköisesti minun viimeinen vuosi. 99-prosenttisesti tämä on viimeinen. Mikään ei ole ikinä varmaa, mutta tällä hetkellä on sellainen fiilis, että sitten on annettu kaikki tästä kropasta. Tavoitteena olisi vetää Susijengin kanssa EM-kisat Prahassa ja päättää siihen hieno ura, Koponen kertaa ajatuksiaan.

13 vuoden ajan Euroopan koripalloparketeilla pelannut Koponen sai tarjouksia muun muassa Espanjan ACB-liigasta ja Italian pääsarjasta, mutta tarjousten anti ei sopinut Koposen perheen ajatusmaailmaan.

– Olihan niitä vaihtoehtoja. Aika monelle sanoimme ei. Päätimme perheen kanssa, että aika hyvä (tarjous) saa tulla, että lähtisimme vielä. Paketin olisi pitänyt niin hyvin natsata. Agenttikin ihmetteli, kun sanoin niihin juttuihin ei. Minulla oli ajatuksena koko ajan, että olisi ehkä hienoa päättä ura Suomessa, Koponen summaa päätöstään.

Lisää Petteri Koposen mietteitä illan Tulosruudussa.

Lue myös:

    Uusimmat