Petra Ollin katse jo syksyn MM-kilpailuissa – lähtee hakemaan olympiapaikkaa

Painin hallitseva maailmanmestari Petra Olli jatkaa reipasta ja intensiivistä työskentelyään molskimelskeessä meillä ja muualla.

Maaliskuun alussa Olli hotkaisi välipalakseen pronssia Bulgarian turnauksessa. Jo tammikuussa hän ehti treenata tehokkaasti Venäjällä ja Ruotsissa hän leireili helmikuussa.

Bulgariassa Olli näytti painimisen mallia Yhdysvaltain ja Ukrainan painijoille. Intialaispainija oli sitten välierissä Ollia pikkuisen parempi. Pronssiottelussa Olli sai luovutusvoiton romanialaisvastustajastaan.

–  Hieman oli tahmeaa vääntöä, mutta homma jatkuu kohti huhtikuisia EM-kisoja, Olli tiivisti mietteensä Bulgarian turnauksen päätteeksi.

Keikka Bulgariassa oli Ollille yhdenlaista treeniä tämän vuoden arvokisoihin. Niistä tärkein painitaan syyskuussa Kazakstanin Astanassa.

Kazakstanin MM-kisat ovat monialaisesti iso asia. Kuusi parasta painijaa kussakin olympiasarjassa saa niistä tiketin – tosin maakohtaisen – Tokion vuoden 2020 olympialaisiin.

Olli aikoo vakaasti olla kuuden parhaan joukossa maapallomme molskaajien mestaruuskisoissa.

Ollin virolaislähtöinen valmentaja Ahto Raska tietää, mihin kaksikon pitää nyt lähes välittömästi ja ehdottomasti mennä.

–  Kazakstaniin tietysti. Leireilemme siellä vajaan kahden viikon ajan jo nyt keväällä. Lähdemme liikkeelle jo muutaman päivän kuluttua. Kazakstanin-leiri on laitettu kalenteriini ajalle 9.–23. maaliskuuta, valmentaja Raska selvitti.

Kazakstanista kaksikko suuntaa Kuortaneelle, jossa heillä on viimeistelyleiri ennen huhtikuussa Bukarestissa järjestettäviä EM-kisoja.

Viime vuosi oli Ollille todella menestyksekäs, sillä hän voitti 65 kilon sarjan maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat