"Mukavalle maistuu" – Petra Ollille uran kuudes aikuisten arvokisamitali

Painija Petra Olli tietää sen ravimaailmasta tutun tosion, että maalissa rahat jaetaan.

Olli oli 65-kiloisten EM-pronssimatsissaan Bukarestissa kauan tappiolla Ruotsin Henna Johanssonille, mutta ottelun loppuvaiheessa Petra painui pontevasti Johanssonin jalkoihin ja kaivoi väkisin tarvittavat kaksi pistettä ja voitti EM-pronssia. Mitali on Ollille kuudes arvokisamitali aikuisten sarjassa.

Ottelun alku oli vahvan Jo​hanssonin, joka sitoi yhdellä kädellä Ollia tiukasti, eikä päästänyt Ollia puikkauksiin. Olli yritti ottelun tuoksinassa myös lonkkaheittoa, mutta yritys ei tuottanut tulosta. Mutta niin vain Olli näytti noin tuhannennen kerran, että ottelu on ohi vasta sitten kun se on ohi.

- Tiukkaa oli. Minulle on sanottu sen seitsemän kertaa, että pudota vähän vastustajan kroppaa ja syöksy jalkoihin. Nyt sen tein. Tunnustan, että (välierätappion jälkeen) torstaina mahdollinen pronssin saaminen ei tuntunut miltään, mutta kyllä se nyt kumminkin ihan mukavalle maistuu, Olli kertoi puhelimitse Bukarestista.

- Johansson oli tosi fyysinen ja hän esti hyvin Petran painin. Mutta lopussa nähtiin tuttua ja sisukasta Petraa, joka teki nyt sen mitä olemme toistuvasti treeneissä harjoitelleet. Petra meni aivan väkisin ja onnistuneesti ruotsalaisen jalkoihin ja tärkeä mitali tuli, valmentaja Ahto Raska puolestaan kommentoi.

Johansson ei ole kuka tahansa kinttupainija, vaan hän on pitkällä painiurallaan ehtinyt saavuttaa esimerkiksi jo MM-pronssin ja Euroopan mestaruuden.

Kohti MM-syksyä

Ollin kauden tärkein kisatapahtuma painitaan syyskuussa Kazakstanissa. Siellä käydään MM-kisat, joiden kuusi parasta olympiasarjaa kohti saa maapaikkaisen tiketin Tokion vuoden 2020 olympialaisiin. Kazakstanissa Olli painii 62-kiloisissa. Se tietää häneltä kolmen kilon pudottamista nykypainoluokkaan nähden.

- Itse asiassa minulla on pudotettavaa tuollaiset 5–6 kiloa, sillä normaalipainoni on 67–68 kiloa. Saa nyt sitten nähdä kuinka kituuttamiseksi kesä menee, mutta painoasiat nyt vaan kuuluvat lajin luonteeseen ja sillä siisti, Olli mietti.

Olli aikoo käydä vielä pari kolme kisaa ennen MM-Kazakstania.

- European Games kesäkuussa Valko-Venäjän Minskissä saattaa olla yksi niistä.

Lue myös:

    Uusimmat