Petra Olli palaa uransa karmaisevimpaan pettymykseen: "Puoli vuotta meni sumussa – vieläkin kaivelee silloin tällöin"

Painin maailmanmestarin Petra Ollin uran toistaiseksi karmaisevin pettymys osui kohdalle Rion olympialaisissa vuonna 2016. Olli hävisi jo toisen ottelunsa Kirgisian Aisuluu Tynybekovalle 7–14 ja 58-kiloisten sarjan mitalisuosikin urakka päättyi puolivälieriin.

Olli murtui tv-haastattelussa itkuun. Takki oli valtavasta pettymyksestä tyhjä.

Vaikka Olli on reilussa kahdessa vuodessa päässyt tapahtuneesta jo yli, karvaat muistot nousevat yhä toisinaan pintaan.

– Vieläkin se kaivelee mieltä aina silloin tällöin. Onhan siitä yli päästy, eikä siihen voi jäädä enää takertumaan. Mutta se on kaikkein suurin pettymys. Alla oli MM-hopeaa (2015) ja kovat odotukset, mutta tulosta ei tullut, Olli sanaili Antero Mertarannan haastattelussa Tulosruudun viikon vieraana.

Takaiskut saivat Rion jälkeen jatkoa.

– Rion jälkeen puoli vuotta meni aika sumussa. Ja just kun pääsi hyvään kuntoon, EM:t oli tulossa ja oli turnausvoittoja alla, niin jalka menee hajalle ja loppuvuosi (2017) oli that's it siinä. Sanotaanko, että aika raaka ja kova puolitoista vuotta oli.

– Tämäkin vuosi alkoi yhdellä tappiolla, mutta nyt ollaan loppujen lopuksi maailmanmestareita 2018. Kyllä nämä vuodet ovat opettaneet.

"Se puuttuu vielä"

Kaksi EM-kultaa voittanut Olli nappasi uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden valloitettuaan tämän vuoden lokakuussa 65 kilon sarjan Budapestissä. Tulevaisuuden kirkkaimpana tavoitteena kimaltelee olympiakulta.

– Se puuttuu vielä.

Ainakin kaksissa olympiakisoissa Olli voidaan vielä nähdä: Tokiossa 2020 ja Pariisissa 2024.

– Vielä ehtisi kyllä. Kun vain paikat pysyisivät kunnossa, kroppa kunnossa, ja olisi terveenä. Ei se muuta vaatisi.

– Totta kai tässä vaiheessa ajattelee, että minä en lopeta koskaan. Mutta joskus ne rajatkin tulevat vastaan. Olen sanonutkin, että jos joku minut nelikymppisenä vielä näkee matolla, saa tulla vetämään pois. Nyt ikää on mittarissa 24, ja tuskinpa se (ura) kovin pitkälle päälle 30:n jatkuu, Olli ruotii.

Lisää Petra Ollin ajatuksia ylälaidan videolla. Olli kertoo muun muassa siitä, miten hänestä tuli painija.

Lue myös:

    Uusimmat