Petra Hämäläinen muistelee Miss Universum -kisoissa sattunutta tilannetta, kun hänet esiteltiin lavalla Miss Saksana: "Se oli vähän sellaista taistelua"

Miss Suomi Petra Hämäläinen kertoo, millaisia kommentteja hän on saanut pituudestaan 6:47
Petra Hämäläinen kertoo saavansa kommentteja pituudestaan: "Usein kyseenalaistetaan minkä takia laitan korkokengät jalkaan"

Miss Universum- kilpailun juontajalle sattui ikävä moka.

Hallitseva Miss Suomi Petra Hämäläinen kilpaili tammikuussa Miss Universum -kilpailussa New Orleanssissa. 

Preliminaryn eli alkukilpailun bikinikierroksella juontajalle sattui nolo kömmähdys, kun lavalle astellut Hämäläinen esiteltiin suorassa lähetyksessä Miss Saksana. Kierroksen aikana kerrottiin kilpailijoiden taustatietoja, ja Hämäläisen kohdalla kuului näin ollen Miss Saksan tiedot.

Hämäläinen muisteli tilannetta MTV Uutisille Sweet Santa -jäätelötuoteperheen lanseeraustilaisuudessa. 

– Siinä hetkessä pystyin pitämään sen, että show must go on ja esiintymään, hän alusti.

Pian kömmähdyksen jälkeen Hämäläiselle tultiin pahoittelemaan tapahtunutta.

– Olen itse yleensä sellainen, että kun joku tulee halaamaan jännittävän tilanteen jälkeen, niin tunteet tulevat pintaan. Se oli vähän sellaista taistelua siellä takahuoneessa, ja sitten takaisin lavalle, hän jatkoi.

– Olihan se harmi, mutta toisaalta näitä sattuu. Sille ei voinut mitään, ja se asia täytyi vain hyväksyä, hän lisäsi.

Sekaannuksesta huolimatta Hämäläinen muistelee Miss Universum -kilpailua upeana kokemuksena, joka oli ihanaa jakaa muiden kilpailijoiden kanssa. 

– Meillä oli paljon yhteistä, vaikka tulemme eri maista ympäri maapalloa. Kaikilla oli samanlaisia tavoitteita esimerkiksi ilmastonmuutoksen suhteen. Kaikki halusivat tehdä muutosta ja hyvää, ja kaikki olivat jo voittajia, jotka sinne oli valittu. Oli paljon juttuja, joista pystyi löytämään yhteisiä keskustelunaiheita, hän sanoi.

Hämäläisen elämää ovat viime aikoina sävyttäneet muun muassa erilaiset misseyteen liittyvät työkeikat, osa-aikanen opettajan työ sekä muutto Savonlinnasta Helsinkiin.

Syyskuussa Miss Suomeksi kruunattu Hämäläinen kertoi vaihtaneensa kaupunkia töiden vuoksi.

– On aika selkeää, että kun haluaa tehdä tällä alalla töitä, niin kyllä se kaikki tapahtuu aikalailla täällä Helsingissä.

Hämäläisen mukaan muutto uuteen kaupunkiin ei loppupeleissä muuttanut hänen elämäänsä järisyttävällä tavalla. Hän kertoi saaneensa Miss Suomi -kiertueen aikana uusia ystäviä, joista suurinta osaa hän tapaa Helsingissä.

– Melkein sanoisin, että elämäni on tällä hetkellä sosiaalisempaa kuin aikaisemmin, hän totesi.

Helsinkiin muutosta huolimatta vanha kotikaupunki on edelleen läsnä Hämäläisen elämässä.

– Olen itse kotoisin Savonlinnassa ja käyn siellä esimerkiksi kampaajalla. Tykkään nostaa heitä esiin kun vain pystyn, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat