Mainos

Petittekö koulutuslupauksenne? Näin uusi hallitus vastasi

Hallitusohjelman koulutukseen kohdistuvat säästöt ovat saaneet kovaa kritiikkiä osakseen. Ennen vaaleja useat poliitikot torjuivat opetukseen kohdistuvat leikkaukset.

Hallitusohjelmassa opetustoimeen kohdistetaan yhteensä yli 500 miljoonan euron säästöt.

Uusi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kommentoi jo aamulla MTV:n Huomenta Suomessa, että tärkeintä opetuksen leikkauksissa on tekemisen tapa. Samaan sävyyn hän kommentoi tänään hallituksen tiedotustilaisuudessa.

– Leikkaukset ovat kipeitä, eikä kukaan niitä olisi toivonut. Tärkeintä on nyt toteuttamisen tapa; mahdollisimman paljon rakenneuudistusten kautta turvaten opetuksen ja tutkimuksen laatu, Grahn-Laasonen sanoi.

Ennen vaalia koulutuslupauskyltit käsissä

Vaalien alla poliitikot poseerasivat koulutuslupaus-kylttien kanssa sosiaalisessa mediassa. Tiedotustilaisuudessa heiltä kysyttiin, pettivätkö he lupauksensa?

– Kun otin kyltin, sanoin samalla, että koulutusta uudistetaan ja rajusti. Päivähoito-oikeuden rajaaminen on käytännössä kuntien tehtävien karsintaa, pääministeri Juha Sipilä vastasi.

Sipilän mukaan hallitus aikoo toteuttaa koulutussäästöt pääosin rakenteellisin uudistuksin. Säästöistä huolimatta koulutus on edelleen strateginen painopiste, ja osa kasvupanoksista pannaan koulutukseen.

Alexander Stubbin mukaan raha ei ratkaise kaikkea, vaan toiminta ja luovuus.

Soinin mukaan tärkeintä on taata päivähoito niille lapsille, joiden molemmat vanhemmat ovat töissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.