Peter Franzén kertoo toisesta romaanistaan

Franzén kirjoittaa parhaillaan toista omelämäkerrallista romaania.

Tähdittämänsä Kerron sinulle kaiken -elokuvan kutsuvierasnäytökseen saapunut Peter Franzén myöntää, että elämässä riittää nyt kiirettä ja tekemistä.

Hän sai kaksi päivää sitten päätökseen esikoisohjauksensa, Tumman veden päällä -elokuvan, kuvaukset Pohjois-Suomessa.

– Kiireistä on ollut, mutta samalla antoisaa. Kaikki meni hyvin ja tuntuu, että olin itsekin nyt ohjaajana varmempi kuin kesällä, Franzén miettii.

Elokuva perustuu Franzénin samannimiseen, osittain omaelämäkerralliseen romaaniin, joka kertoo hänen lapsuudestaan väkivaltaisen alkoholisti-isän varjossa. Nyt Franzén paljastaa, että esikoiskirjan tarina saa pian jatkoa.

– Kirjoitan parhaillaan toista romaaniani ja sen on tarkoitus valmistua tänä vuonna. Se on periaatteessa jatkoa ensimmäiselle kirjalleni ja tapahtuu muutamia vuosia sen jälkeen. Aihepiiri on sama, mutta tässä uudessa kirjassa on yhden sijaan kolme näkökulmahenkilöä, joita kuljetan rinnakkain, Franzén kertoo.

Seuraavaksi Franzén suuntaa kotiinsa Yhdysvaltojen Kaliforniaan, josta hän on nyt ollut poissa yhtäjaksoisesti puolitoista kuukautta.

– Minulla on eräs elokuvaan liittyvä tapaaminen huomenna ja sen jälkeen lähden kotiin poikani ja vaimoni luo. Emme ole nähneet pitkään aikaan, sillä tämä työ on ollut niin intensiivistä. Ei siitä voi kesken kaiken lähteä, hän kertoo.

Kerron sinulle kaiken saa ensi-iltansa perjantaina 8. maaliskuuta.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat