Pete Parkkonen: Suunnitteilla prätkäreissu Koop Arposen kanssa

Laulaja Pete Parkkonen julkaisee ensimmäisen suomenkielisen levynsä tänään. Kesän keikkojen ohella muusikko suunnittelee lähtevänsä moottoripyörämatkalle Koop Arposen kanssa.

Idolsista tutuksi tullut laulaja Pete Parkkonen julkaisee uuden levyn perjantaina 25. huhtikuuta. Aiemmin englanniksi laulanut Parkkonen lurittelee levyllään nyt suomen kielellä.

– Pieni jännitys on päällä, illalla levyjulkkarikeikkansa LeBonkissa heittävä Pete kertoo.

Uutta musiikkiaan Parkkonen on ehtinyt esittää jo kahdesti liveyleisölle. Vastaanotto on ollut mieluisa.

– Soundchekissä jännitti niin, että käsikin tärisi, mutta keikka meni hyvin. Yleisö on ottanut minut avosylin vastaan, ja on siellä yleisössä hymyjäkin näkynyt, Parkkonen hymyilee.

Parkkonen on säveltänyt ja sanoittanut kappaleita uudelle levylleen itse, joten levyllä kuultavat tarinat ovat aiempaa henkilökohtaisempia.

– Esimerkiksi Mitä minä sanoin -kappale kertoo suoraan omasta elämästäni ja taipaleestani tähän hetkeen, Pete kertoo.


Idolsista jäi hyviä ystäviä


Parkkonen tuli suuren yleisön tuntemaksi Idols-ohjelmasta vuonna 2008, jolloin hän sijoittui kolmanneksi. Voiton vei Koop Arponen ja Anna Puu tuli toiseksi.

Parkkonen ystävystyi kilpailussa etenkin Arposen kanssa.

– Näemme Koopin kanssa viikoittain. Haimme juuri prätkät huollosta, ja kohta pääsemme aloittamaan prätkäkauden, Parkkonen fiilistelee.

Pete ja Koop ovat tehneet aiempina vuosina prätkäreissuja yhdessä Idols-juontaja Heikki Paasosen kanssa.

– Viime vuonna olimme reissussa, ja Koopin kanssa suunnittelemme juuri uutta reissua kesäksi. Johonkin pitäisi lähteä, mutta aika tai paikka ei ole vielä tiedossa.

Muusikkoja yhdistää muun muassa leppoisa elämänasenne, josta he ovat saaneet kuulla myös ulkopuolisten kommentteja.

– Olemme Koopin kanssa kuin paita ja peppu. Olemme hölmöjä hetkessä eläjiä, hössöttäjiä ja sekopäitä. Monelta kuulee, että tuolla ne kaksi sekopäätä liikkuu taas kahdestaan, Parkkonen kertoo nauraen.

Lue myös:

    Uusimmat