Perusteetta palkkaa nostaneen liikemiehen tuomio aleni hovioikeudessa – Monacossa asusteleva mies teki itselleen miljoonasiirrot ennen yhtiöiden konkurssia

Helsingin hovioikeus hylkäsi kaksi syytettä perusteetta palkkaa nostaneen liikemiehen jutussa ja alensi rangaistusta.

Päätekijän henkilökohtaiselle tilille oli tehty pääomasijoitus- ja sijoitusyhtiöstä vuosina 2008–2009 miljoonasiirrot, minkä jälkeen toinen yhtiöistä ja sen emoyhtiö menivät konkurssiin.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi syyskuussa 2017 päätekijäksi katsotun, Monacossa asuvan Harri Mikael Holländerin kolmen ja puolen vuoden vankeuteen. Tuomio tuli kahdesta törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Hovioikeus katsoi Holländerin syyllistyneen ainoastaan kahteen törkeään velallisen epärehellisyyteen. Tuomio aleni 2 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi ehdotonta vankeutta.

Rikoksesta aiheutetusta vahingosta ja oikeudenkäyntikuluista Holländerille tuli korvattavaa eri tahoille yli 3,7 miljoonaa euroa, josta osa on yhteisvastuullista toisen liikemiehen kanssa. Toinen liikemies tuomittiin hovioikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja avunannosta sellaiseen. Hovioikeus tuomitsi hänet vuoden ehdolliseen vankeuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat