Perussuomalaisten valtuuston ryhmänjohtaja Seppo Huhta tölvi rasistisesti kansanedustajaa – puolue pahoittelee purkausta

Espoolainen perussuomalaispoliitikko Seppo Huhta on hyökännyt rajusti Vihreiden kansanedustajaa Ozan Yanaria vastaan sosiaalisessa mediassa, liittyen eduskunnassa esillä olevaan avioliittolakiin. Huhdan mukaan Turkissa syntyneen Yanarin pitäisi ensin hoitaa "asia kuntoon ensin Turkissa".

– Hoitelehan turkkilainen asia kuntoon ensin Turkissa ja tule sitte tänne huuteleen, Huhta muun muassa kirjoitti yhteisöpalvelu Facebookissa.

Yanar sanoo olevansa erittäin pettynyt perussuomalaisten (ps.) joukossa esiintyvään "vuosia jatkuneeseen rasismiin" ja toteaa, että se tekee vahinkoa Suomelle.

– Perussuomalaiset vakuuttaa aina, ettei se ole rasistinen puolue. (Puolueen puheenjohtaja Timo) Soini tuohtuu aina, kun asian nostaa esille. Tätä on jatkunut jo pitkään, Yanar sanoo ja puhuu hyssyttelystä.

"Ei yksittäistapaus"

Hänen mukaansa kyse ei ole yksittäistapauksesta, ja mainitsee Terhi Kiemungin ja Teuvo Hakkaraisen.

– Perussuomalaiset puhuvat sananvapauden puolesta. Heille se ilmeisesti merkitsee, että saa haukkua ihmisiä miten sattuu. Mutta kun kansanedustajana kerron mielipiteeni, jonkun mielestä en saa puhua, koska olen sattunut syntymään Turkissa.

Yanarin mukaan PS on joutunut syömään vaalilupauksiaan.

"Huomio pois vaalilupauksista"

– Puolue siirtää pettyneiden äänestäjien huomiota pois kiusaamalla erilaisia vähemmistöjä, jotka ovat ihan tavallisia suomalaisia.

Huhta on merkittävässä asemassa Suomen toiseksi suurimman kaupungin Espoon politiikassa.

Hän on puolueensa valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen varajäsen ja Espoon Perussuomalaisten hallituksen jäsen. Huhta on myös puolueen ehdokkaana kevään kuntavaaleissa.

MTV Uutiset tavoitti Espoon Perussuomalaisten hallituksen puheenjohtajan Maija Saimalahden töistä.

PS pahoittelee

Hän sanoo, ettei ole ehtinyt perehtyä Huhdan kirjoituksiin. Kuultuaan viestien sisällön, hän tuomitsee Huhdan kirjoitukset.

– Espoon Perussuomalaiset on todella pahoillaan tästä. Irtaudumme täysin tällaisesta. Kyse on Huhdan yksityisajattelusta, Saimalahti sanoo.

Saimalahden mukaan Espoon Perussuomalaiset ei ole ehtinyt vielä ottaa asiaa esille Huhdan kanssa. Niin tehdään pikapuoliin, hän vastaa.

"Täytyisi miettiä mitä kirjoittaa"

– Huhdalta tulee joskus ylilyöntejä. Täytyisi miettiä mitä Facebookissa kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että Espoossakin on paljon maahanmuuttajia.

– Se on tilanne, johon kaikkien pitää sopeutua, Saimalahti toteaa. 

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kommentoi Huhdan kommentteja yhteisöpalvelu Twitterissä.

– Seppo voisi miettiä, mitä sananvapaus tarkoittaa. Se EI VÄLTTÄMÄTTÄ tarkoita sitä, että estetään kansanedustajaa puhumasta. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja