Perussuomalaisten mahdollinen yhteistyöpuolue keskellä korruptioskandaalia Itävallassa – Jussi Halla-aho: "Tämä asia täytyy nyt perata huolella"

Oikeistopopulistipuolueet ympäri EU:n suunnittelevat uutta yhteistä EU-ryhmää, johon kuuluisivat alustavien suunnitelmien mukaan myös perussuomalaiset ja keskellä skandaalia oleva itävaltalainen FPÖ.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että läheinen yhteistyö itävaltalaisen oikeistopopulistisen FPÖ-puolueen kanssa riippuu siitä, onko puoluetta ravistanut korruptioskandaali oire suuremmasta ongelmasta FPÖ:n sisällä.

– FPÖ:n täytyy nyt perata tämä asia huolella. Jos on kyse yksittäisen henkilön korruptiosta, se on eri asia kuin laajempi, rakenteellinen ongelma FPÖ:n sisällä. Tämä on mielestäni se oleellinen kysymys, mihin täytyy saada vastaus, Halla-aho sanoo STT:lle.

Hänen mukaansa perussuomalaisille on oleellista saada selvyys asiasta ennen kuin puolue on valmis läheiseen yhteistyöhön FPÖ:n kanssa.

Oikeistopopulistipuolueet ympäri EU:n suunnittelevat uutta yhteistä EU-ryhmää. Ryhmään kuuluisi alustavien suunnitelmien mukaan myös perussuomalaiset ja FPÖ.

FPÖ:n johtaja, varaliittokansleri Heinz-Christian Strache joutui myrskyn silmään tiedotusvälineiden kerrottua hänen halukkuudestaan ottaa vastaan lahjuksia venäläisen oligarkin sukulaisena esiintyneeltä naiselta. Strache erosi tehtävästään, ja Itävallan hallitus kaatui.

Lue myös:

    Uusimmat