Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Perussuomalaisilta kova haaste keskustalle kampanjassa – puoluesihteeri Pirkkalainen vaalitaistosta: "Rujojakin piirteitä"

Keskusta on ollut suurin puolue suuressa osassa Suomen kuntia jo vuosikymmenet. Näissä vaaleissa sen johtavaa asemaa monissa kunnissa lähti haastamaan etenkin perussuomalaiset.

Katso MTV:n kuntavaalien tulospalvelusta, mikä oli oma ehdokkaasi, puolueesi tai kuntasi lopullinen tilanne!

MTV Uutiset Livessä jatketaan kuntavaalien jälkipyykillä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

MTV.fi:stä voit katsoa kaikki vaalilähetykset myös jälkikäteen.

Puolueiden välinen vastakkainasettelu myönnettiin avoimesti myös molempien puolueiden taholta. Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan haastaminen näkyi vähemmän ruohonjuuritasolla kuin valtakunnan tason kampanjoinnissa.

– Kunnissa se (perussuomalaisten) haastaminen ei ole niinkään näkynyt samalla tavalla, miten se on ollut julkisesta keskustelusta pääteltävissä, Pirkkalainen kommentoi MTV Uutisille. 

Hänen mukaansa keskustan ehdokkaat pystyivät pääosin keskittymään lähinnä omaan kampanjaansa.

– Mutta kyllä se vähän rujojakin piirteitä sai se haastaminen, Pirkkalainen kertoo. 

Painaako hallitusvastuu?

Kun kuntavaaliäänistä on laskettu reilu puolet, on vielä liian aikaista arvioida keskustan kokonaistulosta kuntavaaleissa. Historiallisesti puolueen lopullinen äänisaalis on ollut lopulta huomattavasti erilainen kuin ennakkoäänissä. Johtopäätökset tuloksesta vedetään myöhemmin, kun tulos on valmis ja sen taustoista saatu mahdollista tietoa.

– Mielenkiinnolla seuraan tuloslaskennan etenemistä tänä iltana. Se on aina suomalaisten omassa harkinnassa, minkä asioiden he antavat vaikuttaa äänestyspäätökseensä.

Perussuomalaisten heittämän haasteen lisäksi myös pitkään jatkuneen hallitusvastuun on spekuloitu painavan keskustan tulosta alaspäin. Pirkkalainen kuitenkin arvioi, että enemmistö suomalaisista on päättänyt ehdokkaansa oman kunnan asioiden perusteella, vaikka osalle valtakunnan politiikallakin on merkitystä.

– Yleispolitiikalla eittämättä aina on oma merkityksensä, varmaan otetaan kantaa myös hallituspolitiikkaan, Pirkkalainen sanoo.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja