Mainos

Perussuomalaiset pettyivät vanhuspalvelulakiin: Poliittista teatteria

Perussuomalaiset syyttää hallitusta vastuunpakoilusta, kun hoitajamitoitus lykättiin vuoteen 2015.

– Lykkäämällä ratkaisua tulevaisuuteen hallitus käytännössä siirtää vastuun seuraavalle vaalikaudelle ja muille päättäjille. Päätös on surullista kuultavaa niin hoivaa tarvitseville vanhuksille kuin ylikuormittuneille hoiva-alan työntekijöille, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner valittaa.

Ruohonen-Lerner pitää SDP:n ja kokoomuksen keskinäistä nokittelua poliittisena teatterina ilman tahtoa parantaa vanhusten asemaa Suomessa. Puolueet herättivät ryhmyrin mielestä turhaa toiveikkuutta, koska lisäpanostus vanhuspalveluihin on riittämätön.

– Todellisuudessa hallitus on leikannut kuntien valtionosuuksia satojen miljoonien edestä, mikä tarkoittaa sitä, että kunnat eivät varmaankaan pysty vanhusten hoitoon liittyviä velvotteita parantamaan ja toteuttamaan kuten on luvattu.

Ruohonen-Lernerin mukaan hallituspuolueet onnistuivat desimaalipelillään kääntämään median ja kansalaisten huomion pois pienituloisten asemaa hankaloittavista päätöksistä. Perussuomalaiset eivät hyväksy poliisin riittämättömiä määrärahoja, kuntien ahtaalle ajamista eivätkä arvonlisäveron nostamista.

– Ainakin lääkkeet ja ruoka olisi pitänyt jättää alv:n korotuksen ulkopuolelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.